Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

İstanbul İtfaiyesi'nde olup biten!..

İstanbul'da 7 yıldır İtfaiye Daire Başkanlığı görevini yapan Sabri Yalın apar topar Bursa Belediyesi'ne atandı. Ama kendisine biraz ayıp edilerek yollandı Sabri Başkan. 15 Haziran'da, yani ilişik kestiği gün Büyükşehir Belediyesi yetkilileri izin vermediler, o da yıllardır birlikte çalıştığı basın mensuplarıyla bir veda toplantısı bile yapamadı.
Yangın vaar!..
Bu arada çok da hoş olmayan duyumlarım var. Boşalan İtfaiye Daire Başkanlığı'na Ali Karahan atanmış mesela. Bu ismi bir yerlerden hatırlıyorum. Yanılmıyorsam Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun yakını olan bir arkadaşımız o. Ve yine yanılmıyorsam itfaiyenin ruhsat bölümünde çalışmış olmaktan başka "yangıncı" deneyimi yok. Bir zamanlar "yangın merdiveni olmayan ve yangın yönetmeliğine uymayan birçok yapıya ruhsat verdiği konusunda" çok sayıda ihbar gelmişti bana. Başkana söylemiştim,
"bakacağız-edeceğiz" dediydi ama bakan eden olmamıştı. Benim de gidip kasaları açıp evrakları karıştıracak halim yoktu herhalde.
Seve seve!..
Ha bir de Anadolu Bölgesi İtfaiye Müdürlüğü'ne atanan Ethem Keskin meselesi var. Bu kardeşimiz de AKP Amasya Milletvekili Akif Gülle'nin ya yakını ya da akrabasıymış. Beni arayanlar; "İlahiyat mezunudur, yangınla ilgili hiçbir tecrübesi yoktur" diyor yeni müdür için... Ben bu çiçeği burnunda 2 itfaiye yöneticisi için sütunumu açmaya hazırım. Hemen arayıp; "ne kadar yetkin, uzman ve bilgili olduklarını' açıklarlarsa seve seve yazarım. Yok söylenenler gerçekse; Allah kentimizi yangından korusun...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA