Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Genç kaymakamlar ülkenin de geleceği

Merkez Haber Ajansı'mızın iç ferahlatıcı bir haberi var orta sayfamızda. Sabah Erzurum Bürosu'ndan Kenan Taşkın kardeşimiz yapmış bu hoş haberi. Okul yerine çobanlığa gönderilen iki genç köylü kızı Pasinler Kaymakamı Turgut Subaşı'nın maddi-manevi desteğiyle liseye başlamış.
Birkaç ay önce SABAH-TEMA Kampanyası sırasında o bölgeye gitmiştim. Örnek köy projelerinde yer alan köylere çıkmış, yaşlı genç herkesle konuşmuş, görüşmüştüm.

Hepsi pırıl pırıl

Köylünün yüzüne, sesine yansıyan mutluluğu, heyecanı göz tanığı olarak izlemiştim yani. Kaymakam Subaşı'yı da o gezide tanıma fırsatı bulmuştum. İş gezisine katılan tüm arkadaşlarla durum değerlendirmesi yapmıştık bilahare. Hepimiz bu pırıl pırıl kaymakamın ne kadar çalışkan ve ışıltılı bir genç idareci olduğunda hemfikir olmuştuk.

Katılımcı kafalar

Geçtiğimiz hafta ise yolum yine uzaklara Siirt-Batman-Diyarbakır'a düşmüştü. Orada da büyük bir kıvançla gördüm ki; Şirvan ve Eruh kaymakamları pozitif elektrik saçan, umut dolu, çalışkan ve hırslı delikanlılar. Aynı şeyi Hasankeyf'in bayan kaymakamı için de söyleyebilirim. Bürokrasinin mat lacivert kabuğunun çatladığının işaret fişeği gibiydi bu genç mülki amirler. Katılımı, sinerjiyi, paylaşmayı, üretmeyi ve iletişimi olmazsa olmaz sayıyor, bitmez tükenmez bir enerjiyle çalışıyorlardı.

'Yakın plan' yaşamlar

Gazete yöneticilerime Anadolu'nun en ücra köşelerinde görev yapan bu idealist kaymakamların yaşamlarını 'yakın plan' inceleme arzumu ileteceğim. Kim bilir ne kadar da renkli, ne çarpıcı insan hikâyeleri, keyifli, hüzünlü, sarsıcı anılar, durumlar çıkar ortaya. Her birinden film olur, dizi olur, roman olur belki de. Yalan mı?..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA