Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

"Mafya gibi olmak istiyorlar!"

Çocukların "Mafya kimdir?" sorusuna verdikleri cevapları yorumlayan Pedagog Melda Alantar, "Cevaplar, çocukların yaşları çok küçük olmasına rağmen mafyayı bildiğini ve onların hakkında mesajlar aldıklarını gösteriyor.
Dizilerde, mafya haberleri ön plana çıkarılıyor. Bu da çocukların doğru örnek alabileceği örnek tiplerin sayısını günden güne azaltıyor" dedi.
Çocukların verdikleri cevapların onlar gibi olmak istediklerini gösterdiğini kaydeden Pedagog Alantar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Onlara yaşlarına uygun programlar seyrettirilmeli. Mafya tiplemeleriyle dolu diziler, şiddete yöneltiyor ve şiddeti kabul edilen bir davranış olarak gösteriyor. Dizi ve haberlerde bu adamların ön plana çıkarılması, olumlu tiplemeler şeklinde görülmelerine neden oluyor. Dolayısıyla çocuğun doğru, kötü karakter ayrımını yapması zorlaşıyor. Çocuklar bu adamların güçlü yönlerinden etkilenebilir.
Onların algıladığı mesaj, silah kulanırsan güçlü olursun. Ama eğitimli olursan, kendine güvenirsen, yaşama, insanlara saygı duyarsan güçlü olursun mesajları verilmeli. Çocuğun doğru mesajlar alabileceği sanatçı, sporcu ya da bilimadamlarının hayatları gölgede bırakılmamalı."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA