Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Dev adamın savaşı

Galile'nin yardımcısı, olup bitene bakıp; "Kahramanı olmayan uluslara ne yazık" diye ahkâm keser ustasına. Galile ses etmez. Aradan günler geçer ve bir punduna getirip yanıtını verir; "Yanılıyorsun evlat. Kahramanı olmayan değil, kahramana gerek duyan uluslara ne yazık!.."

Moral kazanması için!..

Hamaset yapıyor gibi görünmek istemem. Hamaset değil tam da realiteden bahsetmek istiyorum. Sanırım toplumsal kimyamız kahraman sözcüğünün içini dolduracak hasletleri taşıyan yüz binlerce insan çıkarmaya uygun.
Tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de her kulvarda, her konuda mebzul kahramanımız var. Eğitim ordusunda, bilim ordusunda, sporda, sanatta çok sayıda çatal yüreklimiz var ne güzel ki. İşte çok yakın çalışma arkadaşları bu kahramanlardan birinden söz ederek yaptığı yararlı, faydalı ve cesurca işleri anlattılar bir bir. Adını vermediler ama "bu dev adam hastalandı şimdi" dediler. Ve hasta yatağında okursa nasıl bir moral kazanacağını söyleyip ona çekecekleri bir telefon mesajını gösterdiler: "Yakışmadı sana bu hastalık cesur yürekli dev adam. Savaşmak senin işin, haydi azminle kendi savaşını da kazan..."

Yeniden ayaklanman dileğim
Hakkında anlatılanları duyunca ben de çok duygulandım bu kardeşimize. İnsanlık adına, çocuklarımız, ülkemiz adına o kadar başarılı, akıllı, hoş, estetik şeyler yapmış ki onun bir an önce aslanlar gibi ayaklanması benim de dileğim oldu birden.
Keşke şu memuriyet meselesi filan olmasa da adlı adınca yazabilsem onu. Siz tanıtmadan övüyorsun diye sitem edersiniz belki şimdi. Ama bana inanın ve bir gerçek kahramanın, bir defa da bizden bir moral destek alması için yazılan bu sıra dışı yazının kusuruna bakmayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA