"Sayın Savaş Ay; ben İstanbul, Maltepe'de oturan, ticaretle uğraşan sade vatandaşım. Bazı kaygılarımı dile getirmek istiyorum. Benim 18 yaşındaki oğlum Kocaeli Üniversitesi'nde okumaktadır. Okuluna her gün trenle gidip gelmektedir. Bu gidiş-gelişlerin her seferinde aile olarak büyük tedirginlik yaşıyoruz. Gün geçmiyor ki bu trenlerde bir üzücü olay olmasın. Birkaç hafta önce de benim oğlumun bir arkadaşının cep telefonunu almak istemişlerdi.
Çocuklarımız tehlikede
Bu olaylara dur diyecek bir devlet görevlisi yok mudur? Yoksa emniyet teşkilatının trenlere girememek gibi bir korkusu mu vardır? Düşünün bir vasıtanın içindeki çocuklarımızı koruyamıyorsak sokaktaki asayişi nasıl temin edeceğiz? Bir an önce bu olaylar daha vahim sonuçlar doğurmadan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü, İstanbul Valiliği'ni ve İçişleri Bakanlığı'nı göreve davet ediyorum. Bu sahipsizliğinin bir an önce son bulmasını istiyorum. Saygılarımla..."
Kadir YILMAZ
Aldığım bir başka duyum ise; Sakarya'daki trenlerin hareket halindeyken, içeriden rahatlıkla kapılarının açılmasıdır. Bu duyumun doğru olup olmadığını öğrenmek için yetkililerden cevap bekliyorum.