Türkiye'nin en iyi haber sitesi

SAVAŞ AY

Bu doğru mu sayın dekanım?..

Bir öğrenci mektubu geldi ki zehir zemberek. Bilginize sunuyor, sayın dekanımızdan yanıt bekliyorum. Bakın bakalım ne diyor o mektup: "Savaş Bey, ben ODTÜ mimarlık dördüncü sınıf öğrencisiyim . Bilindiği gibi mimarlık; içerdiği farklı disiplinlerin ve yaklaşımların çeşitliliği ve mevcut eğitim sisteminin getirdikleriyle zor bir bölüm. ODTÜ Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden olmakla birlikte mimarlık bölümleri arasında en yüksek puanla öğrenci alan üniversite.

2
intihar öyle mi?..
Ancak ODTÜ'nün kalitesine yakışmayacak şekilde zorlayıcı ve baskıcı olan eğitim sistemi yüzünden mimarlık öğrencilerinin psikolojisinde ciddi olumsuzluklar ortaya çıkmakta. Son bir haftada çok büyük olasılıkla jüri dönemi olduğu için 3 intihar gerçekleşti ve maalesef bir arkadaşımızı kaybettik.

5 yıl önce de
Beş yıl önce de benzer bir olay yine ölümle sonuçlanmış. Ne yazık ki üstüne düşülmesi, araştırılıp ders çıkarılması ve belli değişimlere gidilmesi gereken bu konu yıllarca basından uzak tutulup örtbas edilmeye çalışılıyor. sizin bu konuyla ilgileneceğinizi umuyorum. (İsmimin gizli tutulmasını rica ediyorum) Teşekkürler..

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!
YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA