Türkiye'nin en iyi haber sitesi

SAVAŞ AY

O, açlıktan bayılan bir kızdı...

Alo Savaş Abi

"Merhabalar. Ben de KPSS'ye takılanlardanım . Anlaşılır gibi değil bu sınavın mantığı. Ben kendiminkinden geçtim, binlercesinin aynı durumda olabileceğini tahmin ettiğim insanlardan söz edeceğim. Daha doğrusu onlara örnek olarak birinden. O kişi ilkokuldan beri arkadaşım. Ailesi çok yoksul. O kadar ki, üniversitede okurken açlıktan bayılan bir kız. Bu ne acı bir olay. Avrupa standartlarını düşününce devlet kalıp ona hizmet etmemizi istiyor, biz görevimizi okuyarak yapmaya çalışıyoruz ama aynı devletin öğrencisi görevini yapmaya çalışırken açlıktan bayılıyor.

Kader
hep aynı kader!..

Okulu bitireli iki yıl oldu, arkadaşımın ataması çıkmadı. Dün aradım nasılsın diye, bana iyiyim derken sesi titredi. Benden ezile ezile KPSS için bir kitap istedi . Anlatamam o an öleceğimi sandım. İçim oyuk oyuk oyuldu. O arkadaşım şimdi ne yapsın? Önünde KPSS gibi sosyal bilgiler öğretmenliği için oldukça ciddi bir sınav varken elinde kitap alacak parası yok. Diğer kardeşleri ise aynı kadere mahkolacak çünkü onlar da çok başarılı.

Gurur
ve sömürü

Böyle işte abi. Arkadaşım, bir örnek eğitim fakültelerinde orta direk ailelerin çocukları okuyor ve devlet onları yüzü koyun bırakıyor. Özel dershanelerde ise çalışanlarını sömürme gibi bir durum var, gururuna sindirebilirsen çalışabiliyorsun. Savaş abi bunun sonu ne olacak bilmiyorum, ama gidişat çok da iyi görünmüyor değil mi?.."

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA