Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Black Hawk Down ve kız çocuk kafaları!..

Black Hawk Down. Yanim Kara Şahin Düştü.
Tahmin yürütürken; "Zavallı kuşun kanadı kırıldı da çöllerde mi kaldı?" Ya da; "Afacan köy çocuğu pusulanıp sapan taşıylan yaraladı?" diye düşünmeyin. Veya ne bileyim; "Zalım bir avcı; çift kırmasından saçma saçarak hakladı kara şahanı?" şeklinde senaryolar üretmeyin.

Lakap
takıldı
Black Hawk Down dediğim, Kara Şahin Düştü havadisini nakledişim, bir filmin adından mülhem.
Yani buradaki Kara Şahin'den kasıt, bildiğimiz o alıcı kuş değil. Çünkü kara şahin bir kısım Amerikan savaş helikopterine takılmış lakap.

Muhteşemdi

Ben de izlediydim, kıyak bir filimdi. Rejisör Ridley Scott; hazır bu işlere sıvanmışken Somali'ye de "demokrasi götürmek için"(!) ayran kabartan Amerikan askerlerinin ne hallere düştüğünü göstermek babından; muhteşem savaş ortamları yaratmıştı.

Kurguya
bak!
Dahası; bizi o ortamın tam içine duhul ettirtmişti maharetli yönetimiyle..
Yakın mesafe çarpışmaları, diyaloglar, efektler ve muhteşem bir kurgusu vardı filmin.

Hayat
baba
Şimdi izninizle lafı sinemadan alıp hayata; bizim bazı yörelerde yaşanan hayat parçacıklarına bağlayacağım. Öbür yazıda okuyun. Bakın bakalım; el oğlu film icabı kara şahin düşürürken, hayat baba; hem de essahından hangi hayvanları düşürüyor kafamıza?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA