Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Doğubayazıt doktorlarını tatil köylerinde arayın

Doğubayazıt'taki sağlık skandalı dünkü Sabah'ta tokat gibi patladı. Arkadaşımız Sinan Aydın'ın haberine göre ilçede meydana gelen ölümlerden zaten tedirgin olan ahaliden tam 200 kişi; "amanın ölümcül ishale mi yakalandım?" diye korkup telaşlanarak ilçe hastanesine koştu.

Yoklar
ki
Lakin nafile bir koşuydu bu. Çünkü dertlerine çare bulacak doktorların çoğu ortada yoktu. İlçenin 37 yataklı bu en büyük hastanesi olan Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi'nde görevli 8 doktordan 5'i raporluydu.

Kirişi kıranlar
Sadece Doğubeyazıt bu durumda değil ki. Şu anda pek çok ilin, ilçenin hastanelerinde raporlu doktor patlaması yaşanıyor. Yıllık izinleri üzerine bir de rapor ekleyen bazı hekimler uzun bir süre için görev yerinden kırıyorlar kirişi.

Milyarlar varken
Peki ne yapıyorlar dersiniz? Hatırlayın, daha geçenlerde art arda yazdım ne yaptıklarını. Büyük bir bölümü kuşlar gibi göç ediyorlar tatil yörelerine. Oralarda gizlice turizm hekimliği yapıyorlar. 1-2 ay içinde yasadışı biçimde yüzlerce milyar lira kazanıyorlar.

Geriye
kalan
Sağlık Bakanlığı da bu rezalete gık etmeyince gemler iyice azıya alınıyor. Geriye Doğubayazıt'ta dün olduğu gibi hastanede mevcut birkaç doktorla yaka yakaya kavga eden çaresiz yurttaşlar kalıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA