Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Misimoviç Galatasaray'ın yeni Hagi'si olabilir

Aslında yöneticiler de özünde birer taraftardır. Örneğin Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören tam anlamıyla tribün çocuğudur. Yıllardır taraftarların hayal kurduğu olay şuydu. Öyle bir transfer olsun ki takım kötü de oynasa, her şey berbatta olsa alsın maçı götürsün. Bize hem keyif versin, hem puan getirsin. Şimdi mesela Beşiktaş'ın Querasma ve Guti transferleri bunun tam karşılığı geliyor. Mesela Galatasaray, Hagi'yi getirdiğinde bile böyle değildi. Hagi, Avrupa'da çok iyi bir futbolcu olmasına rağmen ciddi hayal kırıklığı yaratmıştı. Dolayısıyla Galatasaray'a gelirken küçük bir ihtimaldi. Hagi, bu ihtimali gerçek kıldı. Ama şimdi gerçekten çarpıcı transferler yapılıyor.

Misimoviç, çok önemli bir transfer. Sezon başından beri Galatasaray'ın transfer politikasını yerden yere vurduk. Hakikaten Galatasaray'da her şey çok kötü gidiyor. Ama bugün, şimdi Galatasaray'ın kadrosunda Misimoviç var. Misimoviç Galatasaray'ın yeni Hagi'si olabilir. Bu doku uyuşumunun oluşup oluşmayacağına bağlı.

Querasma, futbol yorumcularımızın kafasındaki yorumu darmadağın eden bir adam. O bildiği gibi oynuyor, müthiş yetenekleriyle oynuyor. Takım 60 dakika ona uyum göstermese bile kalan 30 dakikada o bir biçimde skor tabelasını değiştirebilecek bir oyuncu. Bunlar gerçekten önemli transferler.
Fenerbahçe'nin Niang transferini de çarpıcı bulmak lazım. Şampiyon olmuş Marsilya'nın golcüsünü getiriyorsunuz. Bu sene gerçekten hem tribün seyircisini hem de ekran karşısındaki izleyiciyi heyecanlandıracak transferler yapıldı. Son 4-5 seneye baktığımız zaman transferler hep aşı ya tutarsa çok iyi olur diye düşünülerek yapılırdı. Aşı tutmasa bile bize güzel maçlar seyrettirebilecek transferler var şimdi.
Hatta Trabzonspor'un Jaja'sının maç eksiği var. O yüzden ilk maçta izleyebildik. Onda da maçtan başka her şeyi gördük. Ama biz Jaja'yı 3-4 hafta sonra izleyebileceğiz.

HAFTANIN İZ BIRAKANI
Karabük - Beşiktaş maçında Guti'nin ikinci yarıda yaptığı katkıyı çok beğendim. Birden bire Guti öyle bir katkı yapmaya başladı ki Beşiktaş'ın karakteri, oyun anlayışı, kötü bir sahada gerçekten modern bir takım haline geldi. İlk yarıda feciydi. Birden işin rengi değişti.

Bu haftadan aklımda güzel şeylerin kalmasını çok istedim. Ama bir Galatasaray seyrettim ki. 3 dakikada turu aldı ve bıraktı. Yani onlar aklımda. Güzel şeyleri pek hatırlayamıyorum. Böyle bir şey olamaz. Bir zamanlar UEFA Şampiyonu olmuş, Avrupa maçlarında Avrupalı takım gibi oynamış bir Galatasaray'ın turu Karpaty karşısında geçeceğine bu kadar inanmadan oynamasını aklım almadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA