Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Fener 10 kişi kazandı

İki teknik adamın ilk 11'lerini ve oyun içinde yaptıkları değişiklikleri nasıl buluyorsunuz?
Hagi yine aynı şeyi yaptı... Rumen teknik adam Ankaragücü maçında takımının galip duruma geçmesini kendisine bağlamış ve o rahatlıkla öyle oyuncu değişiklikleri yapmıştı ki Ankaragücü 6 forvetle hücum ettiğinde çaresiz kaldı.
Bunun çok çok benzeri bir film seyrettik dün gece. İlk yarıdaki Galatasaray'ın futbolu ve galibiyetini, kendi taktik becerisi ve takımının oyunundan bildi ve yine büyük bir hata yaptı Hagi.
Oysa o skor ve o oyun Aykut Kocaman'ın yanlış tercihlerinden doğmuştu. Bu noktada Fenerbahçe'nin bana kalırsa neredeyse maç boyunca 10 kişi oynadığını da söylemem gerek. Çünkü Özer Hurmacı çok görünen, hemen hemen her pozisyona giren ama hiçbir şey yapmayan bir futbolcu.
Arda oyuna G.Saray 1-0 öndeyken girdi. Yıldız futbolcunun oyuna girişinden sonra G.Saray'ın 2-1 geriye düşmesi hakkındaki yorumunuz nedir?
İkinci yarıda Galatasaray'ın yakaladığı iki gol pozisyonunun da Arda'yla yaratıldığını düşünürsek burada yanlış yok diyebiliriz. Ama Ankaragücü maçında da gördük ki Arda takımını ileri doğru iterken bütün savunma dengesini de bozuyor. Çünkü Galatasaray ancak çakılı savunmayla ayakta durabilen bir takım. Arda'nın getirdiği hareketlilik takım savunmasını bozarken hem gerideki adamlar ileri çıkıyor hem de rakip için tehlike yaratma fırsatı doğuyor. İşin özü şu, sorun Arda'nın oyuna girip girmemesi değil, Galatasaray'ın takım olamaması. Koşan, didişen oyuncular varken Galatasaray takım gibi gözüküyor. Yorgun bir Yekta ve Kazım bile sahada kalsaydı belki sonuç böyle olmazdı. Ama böylesine de 'takım' denmez ki.
Alex yine maça damgasını vurdu...
Alex dün gece oynadığı futbolla uluslararası düzeyde bir başka takımda aynı işi yapabilir miydi emin değilim. Ama yürüye yürüye oynayarak bile Galatasaray'ı dize getirdiğini hep beraber izledik.

F.Bahçe'nin bundan sonraki şampiyonluk şansını değerlendirir misiniz?
Bu Fenerbahçe şampiyonluğa yürür. Çünkü dünkü maçta da şunu gördük: Oyunu kontrol ettiğinde rakip topa sahip olamıyor. Fenerbahçe pas yaptığında belki kolay pozisyon bulamıyor ama rakibe de top göstermiyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA