Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Pazar notları: Tiksinti!

Güneşli bir sabah beklerken bulutlarla kaplanmış bir güne uyanmak...
Dünya somurtuyor sanki!

***
Roland Barthes "hava dünyanın teni... İşte bu nedenle iklimden söz etmek ciddi bir şeydir" derken haklıydı. Bunu şimdi daha iyi anlıyoruz.
***

"Hafta sonları denen şey kaldırılsa, belki de her şey çok iyi olacak" dedi genç kadın.
"Neden?" diye sordu psikoterapist. Genç kadının yanakları kızardı, sonra yutkunarak "hafta sonları aşksız zor geçiyor" diye sürdürdü sözlerini.
***
Eski sevgililer karşılaştılar. Bir kahve içmek için oturdular. Erkek karşı koyamadığı bir merakla sordu: "Yaşadığın biri var mı?" Kadın sorudaki teklifsiz kabalığı ve sözcük seçiminin münasebetsizliğini fark etmedi. Çünkü zihni doğru cevabı vermeye odaklanmıştı. "Kimseyle yaşamıyorum" deyiverdi. Sonra şu iki sözcük döküldü dudaklarından: "Kendimle bile!"

***
"Her şey apaçık ortada" dedi adam; "daha fazla konuşmamıza gerek yok!" Kadın itiraz etti: "Seni bilmem ama çıplaklık benim canımı acıtıyor, belki sözcüklerle örtünebiliriz."

***
Çok zaman sonra yeniden eski günlerimdeki gibi öfkeye kapıldım. Sert sözlerle taçlandırılmış bir haklılık duygusu hoşumuza gider, malum. Kontrolü kaybedebileceğim eşiğe gelince durdum. Utandım. Ama tuhaftır, öfkemden geri adım atmadım. Derken, yeni bir şey fark ettim. Aradığım duygu zihnimi bulanıklaştıran öfke değil, tiksintiydi. Riyakâr nezaketten, hesapçı samimiyetten tiksinti! Öfke bu alanda savaşmak için uygun bir silah değil! Tiksintiye karşı ne yapmalı?
***

Çark dönüyor. Bizi kimliklerimize hapseden düzen kişiliklerimizi öğütüp yok ediyor. Kimliğimizi el üstünde tutarken kişiliğimizin başına gelenleri fark etmiyoruz bile!
***

Gözler bazen kör olur, dokunur!

***
"Yükseklik korkusu"nun çok yaygın olduğunu sanırdım. Yanılmışım. Şimdi şehrin dört bir yanında yükselen binaları ve oralara yerleşenleri görünce asıl fobimizin "altta kalma korkusu" olduğunu anlıyorum. (Evet! Böyle bir fobi tanımı yapılmalı. Zamanıdır!) Birçoğumuz 18. Kattaki bir pencereden bakarak hayatın her alanında içini kurt gibi kemiren bu fobiden kurtulacağını sanıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA