Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Pazar notları: Yalansız sevmek!

İnce iştir insanın kendi hakkını korumaya kalkışması... Bunu yaparken bir bakarsınız ki, haksızlığa yol açmışsınız! En iyisi, en doğrusu, fakat tabii zor olanı; kendinin değil, başkasının hakkını korumaktır.

***

Sevilmek için sevmeye kalkışanın yolu her seferinde zorbalığa çıkar.
***

Hızla seven, hızla nefret ediyor. Ötekinden daha çok seven, daha çok nefret ediyor. Oysa başka bir sevgi olmalı! Ah aşk! Sen farklısın! Nefrete dönüştüğünü söyleyenler seni tanımıyor. Senin bitişin kayıtsızlık vebasından...
***

Erkekler bir ömürde tek, kadınlar iki hayat yaşıyor! Bunu da nereden çıkarttın, demeyin, kadınların rüyalarına verdikleri değere ve heyecanlarına bakın... Onlar uykudayken de "yaşadığımızı" gayet iyi biliyorlar.
***

"Umut fakirin ekmeği" derler ya... Tartışılmaz bir doğru gibi görünür ama fena halde ideolojik ve alttan alta horlayıcı bir laftır. Fakir ummaz, inanır. Tanrı'ya ve Tanrı'nın bir "bildiği"ne...
***

Modern seküler hayat aslında alttan alta inançlıdır! Fakat bu hayatta beddua arsız ve yaygın, dua çekingen ve nadirdir.
***

Genç bir kadın ve erkek gülümseyerek poz veriyor. Cep telefonunu tutan arkadaşları düğmeye basıyor: "Krak" diye bir ses işitiliyor. Çekim bitti, fotoğraf telefonun dijital dosyasına indi, poz sona erdi. Kadın mutsuzluğuna, erkek can sıkıntısına geri dönüyor... İlerde o fotoğrafa bakanlar, zarifçe saklanan gerçeği görebilecekler mi? Sanmam. Fotoğraf saklamak ve saptırmak için var artık!
***

İnsan bir başkasını gerçekten severse, yalansız sever. Ama insanın kendini yalansız sevmesi gitgide zorlaşıyor.
***

"Bir elmanın öteki yarısı gibi" mi? Dalga geçiyorsunuz herhalde, elmalardan değil, insanlardan söz ediyoruz!
***

"Ruh ikizi" mi? İnanmadığın ruhların bir ikizlerinin olduğunu da nereden çıkartıyorsun!
***

Dışımız ne kadar kalabalık, ne kadar "birlik beraberlik ruhu" içindeyse, içimiz o kadar tenha!
(NOT: Biliyorsunuz, eski "Pazar Notları"mı zamanın tozlarına terk etmek yerine ara sıra yeniden elden geçirmeyi, hatta "baştan yazmayı" tercih ediyorum. Yukarıda okuduklarınız 2009-2010 yıllarından bir seçmeydi.)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA