Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Güzel şeyler

Sürrealist sanat bana biraz kolaycı ve coşkudan uzak gelmiştir fakat iyi örneklerine kayıtsız kalamam. Son zamanlardaki favorim İngiliz fotoğrafçı Philip McKay.
Kuru fasulye... Çengelköy'de İspir Fasulyecisi, Tophane'de Fasuli, Balat'ta Çanak tercihlerim. Yanında elbette pilav ve turşu. Fakat dışarda şöyle tane tane iyi pilav yapan kalmadı ki!
Ayrıntı Yayınlarınca 13 yıl önce dilimize çevrilmiş çok ilginç bir kitapla haşır neşir oluyorum bir haftadır: Disiplin (Askeri İtaat Üretiminin Sosyolojisi ve Tarihi). Şunu söyleyeyim: Modern ordu disiplinini kurmak için dış düşman yetmiyor, "iç düşman" gerekiyor.
Kaktüsleri, özellikle de succulent tipi kaktüsleri çok sevmeye başladım. Neredeyse bizden hiçbir şey beklemeden böyle güzel kalabilmeleri şaşırtıcı!
Rus kemancı Viktoria Mullova'nın Bach yorumları beni benden alıyor. (İnat ettim, bu müzik türünü onu siyasallaştıran "elit"e terk etmeyeceğim!)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA