Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Pazar notları: Kendimle konuşmalar

Acı çekmekten öyle korkuyor ki, herkesle iyi geçiniyor ama kimseyi sahiden sevemiyor.

***
Sözler, sözler, sözler... Jestler, mimikler, işaretleşmeler... Telefon açmalar, kısa mesajlar, mailler... Bir türlü anlaşamıyoruz. Aramıza iletişim giriyor.
***
Gerçeği kabullenmek zorundayız: Manevi bir hayatın yerine maneviyata inançla, ahlaklı bir hayatın yerini ahlakçılıkla idare edebileceğimizi sanıyoruz ama nafile!
***

İnsana en kötü otel odalarını bile sevdiren, sinema salonlarıyla sıkı fıkı bir arkadaşlık kurduran, işten eve varınca düğün bayram ettiren o sırılsıklam yağmurlar nerede? Meğer benim gibi güneşe âşık biri bile özlermiş yağmurları...
***

Yaşları 50'lere varmış bir grup kadın. Kafede yanımdaki masada oturuyorlar.
Zinde, şık ve bakımlılar. Ama yüzlerinde garip bir yorgunluk var. Hepsinde 100 yaşındaymış gibi bir ifade. Çok geçmeden anlıyorum: Yarış yorgunluğu bu! Ağır rekabet ve haset yorgunluğu.
Çocuklarını, eşlerini, kendilerini yıllardır başkalarıyla ve başkalarının çocuklarıyla, eşleriyle yarıştırmanın yorgunluğu...
***

Şımarık umut, mızmız umutsuzluk... İkisi de aynı kökten filizleniyor. "Şimdiki zaman" karşısında körlükten...
***

Önümdeki kamyon bütün araçları trafik kurallarına aldırmaksızın hızla solluyor.
Böyle durumlarda içimden kızgınlıkla söylenir dururum ya, şimdi gülümsüyorum.
Çünkü kamyonun arkasında şöyle yazıyor: "Sakın beni takip etme, kayboldum."
Az sonra koyu bir hüzün gelip yerleşiyor içime.
***

En güçlü uyarıcı: Endişe. En güçlü uyuşturucu: Kayıtsızlık. İkisinin de sonu felaket!
***

Bazen tek bir şey istiyorum... Bir ikindi vakti uzun yoldan gelip yeni serilmiş ak pak çarşafların üzerine uzanıp yastık altlarından sızan lavanta kokusunu içime çekerek yavaş yavaş eriyip yok olmayı...

( NOT: Yine zamanı gelmişti. Kimisi 2008'den, kimisi geçen yıldan bazı notları yeniden gözden geçirip yazdım. Tanıdık gelirse, şaşırmayın!)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA