Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Karanlık prodüksiyon pis film...

Trajik IŞİD prodüksiyonları zirve yapmaya başladı.
En son 21 Kıpti'nin Libya'daki IŞİD tarafından kurşuna dizilmesinin görüntülerini izlediniz mi, bilmem. Ülke olmaktan çıkıp yıkıntıya dönüşen bir coğrafyada nasıl oluyorsa artık, Hollywood stüdyolarını aratmayan bir mizansen sahneye konmuş.
Bu kez çöl değil, kumsal tercih edilmiş.
Deniz kıyısı...
Önde bir örnek turuncu tulumları içinde idama mahkûmlar sıralanmış, arkalarında özel dizayn simsiyah giysileriyle infaz mangası...
Görüntüye gösterilen özen insanın aklını alıyor. Film bir Jimmy jib'le, yani hani vinci andıran bir mekanizmayla çalışıp baş döndürücü etki yaratan bir kamerayla çekilmiş.
Alabildiğine stilize yani.
Bütün bunlar, geçen gün Nihal Bengisu Karaca'nın dediği gibi, ortada hakikaten "büyük bütçeli bir vahşet prodüksiyonu ve pis bir film" olduğunu göstermeyecekse, ne gösterecek?
Sisi'nin Mısır'ı bu infaz videosunun ardından Libya'daki IŞİD hedeflerini vurdu. Böylece bir süredir zorlanan Sisi, birdenbire Batı'nın pek hoşuna giden bir eyleme imza atmış oldu.
Bağlantılar, ilişkiler çok ilginç.
Peki şaşırdık mı? Hayır!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA