Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Zaman gelip geçerken: Fotoğraflar, hatıralar, şarkılar

Gün ışımıştır ama sanki henüz kimse uyanıp işe gitmek üzere hazırlanmamıştır. Her yere sessizlik hakimdir. Asfaltın üzerinde hızla gelip geçen araçlar yerine uçuşan yapraklar vardır. Çöp kamyonunun sarı ışıkları zamandan bile daha ağır dönmektedir. Şehre özgü patırtı ve koşturmacadan eser yoktur... Bu sahne çok tanıdık değil mi? Felaket filmlerinden, gerilim dizilerinden tanırız bu sahneyi. Ve biliriz ki, az sonra bir kaza olacak, bir cinayet işlenecek veya dünya beklenmedik bir olayla felakete sürüklenecektir... Zihnimize kazınan şey şudur: Sükunet eşittir tehlike/tehdit. Çok ihtiyaç duyduğumuz sükunetten tedirgin olan genç zihinler nereden çıktı diye soran varsa, çok aramasın. Cevap ortada!

***
Operasyon başarıyla tamamlandı!!!.. Yediklerimizle ruh halimiz ve davranışlarımız arasındaki bağa inanmayan kalmadı. Artık iş o hale geldi ki, hamur işi yiyen ve şeker tüketen kişiler birkaç saat sonra kesinkes sıkıntı ve yorgunluktan bir köşeye yığılacağına inanıyor. "Araştırma sonuçları net"miş, böyle beslenildiğinde insanın "enerjisi tükeniyor"muş, gazeteciler de bunları yazıp çiziyor. Ben hâlâ merak ediyorum; madem öyle, sabahtan başlayıp gün boyunca şekerli çörekleri mideye indiren, tek bir günü bile makarnasız geçirmeyen İtalyanlar ne yapıyor?.. "Enerji"sini ve yaşam sevincini diyet uzmanlarının eline teslim etmeyen İtalyanlar için ağzını açıp doğru düzgün iki kelime eden var mı?..
***
Haydi size bir soru... Hangi hatıralar daha uzun yaşayacak? Fotoğrafı çekilenler mi, çekilmeyenler mi?
***
Yazmış mıydım daha önce?.. Erkekler sevdikleri fotoğraflara bakmak isterler, kadınlar kendilerinin ve sevdiklerinin fotoğraflarına...
***
Yıllar var ki, oralardan geçerken Bergama Akropolü'ne uğramamıştım. Şimdi o sarp tepeye teleferikle çıkılıyor. Ören yerine gidip gelmeyi kolay ve zevkli kılıyor. Ama aşağıda teleferiğe binilen yerin bakımsızlığı inanılır gibi değil. Yukarısı da doğrusu pek derme çatma! Kültür ve Turizm Bakanlığı bu durumun farkında mı bilemiyorum.
***
Şu sıralar fado dinlemeye geri döndüm. (Bkz. Fado/Fatum/Fate/ Kader) Bu geleneksel müziği hafif "jazzy" biçimde yorumlayan yeni kuşak Fado şarkıcıları daha çok ilgimi çekiyor. Özellikle de Cristina Branco. Meraklısına tavsiyemdir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA