Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Altını çizdiğim satırlar-71

Biliyorum, bana huzur veren şey, seni sadece rahatsız edecektir. Sen bana deli diye bak. Her şey çözülür. (ONAT KUTLAR / İshak)

***
Öyle sevindim ki, az ilerdeki çalılık arasında minik bir kuşa dönüştüm... (F. KAFKA / Bir Savaşın Tasviri)
***
Kendi iddialarımın esiri oldum, vardığı sonuç başta temel aldığım fikrin tam karşıtı. Sınırsız özgürlük fikrinden yola çıkıyorum, vardığım nokta sınırsız despotluk oluyor. (DOSTOYEVSKİ / Ecinniler)
***
Bir kadın öylesine makyajlı olabilir ki, yok olduğunu hiçbir zaman anlayamayabilirsiniz. Hayat öylesine aldatıcı hale gelmiş olabilir ki, bunun aksinden hiçbir zaman emin olamayabilirsiniz. (J.BAUDRILLARD / Siyah 'An'lar)
***
Arzu, yıkmak ister, kendini de... Özü bakımından bir yıkım açlığıdır. Arzuya, doğumundan itibaren ölüm arzusu bulaşmıştır. Bu yine de kıskançça gizlediği bir sırdır; özellikle kendinden gizler. (ZYGMUNT BAUMAN / Akışkan Aşk-İnsan İlişkilerinin Kırılganlığına Dair)
***
Her sohbetin içine önü alınmaz bir şekilde, hayat şartları konusu, para konusu giriyor. Bu arada söz konusu olan ne bireyin endişeleri ve çilesi -böyle olsa, belki konuşanlar birbirleriyle yardımlaşabilir di-, ne de konunun bütün içinde gözden geçirilmesi. İnsan sanki bir tiyatroda tutsakmış da, sahnedeki oyunu ister istemez izlemek zorundaymış, durup durup yeniden düşüncenin ve konuşmanın konusu etmek zorundaymış gibi. (W. BENJAMIN / Tek Yön)
***
Hayat kimsenin etrafında dönmez, herkesle beraber yürür. (A. H. TANPINAR / Mahur Beste)
***
Artık hiç kimse beklemeyi bilmiyor, çünkü beklemeye değecek bir şeyleri yok. (JOHN BERGER / G)
***
Gelecekten kurtulmuş bir insan için korkacak bir şey yoktur. (M.KUNDERA / Yavaşlık)
***
Hesap yapmaya kalkışayım deme, dedi ona ihtiyar. Hesap yapmak için ya çok geç kalmış, ya da çok acele etmiş olur insan. Bu söylediğim hep böyledir... (MARGUERITE YOURCENAR / Doğu Öyküleri)
***
Ne arıyorsun budala!.. Aradığının ötesinde Allah var! (N. F. KISAKÜREK / Aynadaki Yalan)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA