Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Porsche tartışması büyüyor

Radikal yazarı Hakkı Devrim, "Cem Yılmaz'ın Porsche'sini ancak 100 yıllık asgari ücretle alabilirsiniz" dedi, gazeteci Deniz Gökçe'den büyük tepki gördü Cem Yılmaz ise Mtv?deki Şamdan programında Devrim?e yanıt verdi: ?Bir bölme işlemi ile adamı çarpıp çıkartmanın hiçbir yararı ve anlamı yok?

GEÇTİĞİMİZ salı gecesi Türkiye'nin en yeni kanalı m tv'de, Türkiye'nin en yeni programı Şamdan ile televizyonculuğa merhaba dedik. Magazincilikte yeni bir sayfa açacağına inandığım programımın ilk konukları Cem Yılmaz ile Deniz Seki'ydi... Birkaç gün önce Bülent Cankurt arkadaşımız Cem'in 364 milyara yeni bir Porsche aldığını, eski arabasını da babasına verdiğini yazmıştı. Sonra Radikal'den Hakkı Devrim köşesinde "Cem Yılmaz'ın Porsche'sini ancak 100 yıllık asgari ücretle alabilirsiniz" başlıklı bir yazı yazdı. Deniz Akkaya'nın 270 milyara aldığı iddia edilen arabasıyla ilgili bir yazı yazmış birkaç gün önce. Sonra haberin yanlış olduğunu öğrenmiş. Buradan da konuyu Cem Yılmaz'ın yeni aldığı iddia edilen arabasına getirmiş. Ve bakın neler yazmış:

-Yahu şu anda net asgari ücret kaç para? -Ayda net 303 079 500 TL. -Aile hiç el sürmeden bu parayı biriktirirse, Cem Yılmaz'ın Porsche'sini kaç yılda alabilir? -100 yılda. İşte ben bu hallere, israf, gösteriş merakı, izansızlık filan değil, daha kapsamlı bir nitelemeyle görgüsüzlük diyorum.
Ben de programda, Devrim'in yorumlarından yola çıkarak Cem Yılmaz'a "Buraya yeni arabanla mı geldin?" diye sordum. Tabii usta bir mizahçının, usta bir gazeteciye vereceği yanıt "Yok, ben yeni bir araba almadım" gibi sıradan olamazdı. Ve bakın Cem, Hakkı Devrim'e neler söyledi: "Ciddi olduğunu tahmin ettiğim insanlar bu konu üzerine yorum yapıyor. Sağolsun inanılmaz. Üzücü bir yorum. Yaklaşım iyi değil. Bir rakam veriliyor. O rakamı asgari ücrete bölüp, bu kaç kişinin maaşı diye hesaplamanın ne sosyolojik ne de başka bir anlamı yok. Yalnızca bölme işlemi yapmış. Bir bölme işlemi ile bir adamı çarpıp çıkartmanın anlamı yok."

GÖKÇE'DEN ELEŞTİRİ GELDİ
Programın yayınlandığı günün ertesinde Hakkı Devrim, "Cem Yılmaz'a mahçup oldum" başlıklı bir yazı yazdı. Ama gazeteci Deniz Gökçe'nin eleştirilerinden kurtulamadı. Gökçe de yazısında Devrim'i eleştirdi:

"Geceler boyu sahnede kalıp geniş halk kitlelerinin ona verdiği kazancı, hem de helal ve vergisi ödenen kazancı, nasıl harcayacağını belirlemek köşe yazarlarına mı kaldı? Size ne Hakkı Bey? Bireylerin tercihleri neden sizin baskınız altında, neden sizin değerlerinize teslim olmak mecburiyetindeyiz? Üstelik bu 'görgüsüz' hakaretine ne hakkınız var?"
Ben bütün bu tartışmalardan sonra şunları söylüyorum:
1. Cem Yılmaz hakikaten emeğini, beynini, bedenini ortaya koyarak bu parayı kazanıyor. Kimseyi ilgilendirmez. Üstelik bu yıl 900 küsur milyar vergi veriyor. Porsche'yi 2003 Nisan ayında almıştı. Gri renkli arabayı geçtiğimiz aralık ayında alım yaptığı aynı yerde takasa soktu ve 30 bin dolar fark vererek siyah rengini aldı.
2. Zaten Deniz Akkaya da 270 milyara araba almamıştı. Takas yapmıştı.
3. Magazini bilenler yapsın. Bilmeyenler de kulaktan dolma bilgilerle haber yapmasın... Hele hele eleştiri hiç yapmasın... Bakın bir su damlası, bardağı nasıl taşırdı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA