Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI

MEHMET BARLAS

Muhalefet ihtiyacı artıyor!

Parlamento'daki tek muhalif parti CHP'nin gerçekten gerekli muhalefeti yapmaması, ülkede muhalefete ihtiyaç duyulmadığı anlamına gelmiyor. Siyasette de, ticarette olduğu gibi, "Rekabet" kaliteyi, hizmet yarışını, verimliliği getirir. Her ülkede iktidar vardır. Muhalefet ise, ancak demokrasilerde vardır, gelişmiş ülkelerde ise iktidar kadar önemlidir.

Türkiye şu anda bu muhalefeti arıyor. Böyle bir boşluk, merkezin sağında da, solunda da var. Ancak beklenen, "Rejim Kavgası" çıkaracak, demokratik süreci engelleyecek ve militarizmi körükleyecek bir muhalefet değil. Bugün AK Parti'nin vergi politikalarında, asgari ücrete yaklaşımında ve genellikle "popülist" olarak nitelenecek politikalarında, eleştirilmesi gereken çok husus var.

Sözüne ve bilgisine güvenilir isimler, eleştirilerini seslendirirse, bu AK Parti iktidarına da, demokrasiye de katkı sağlar. Sadece "Devlet"in tepkileri ile geri adım atmak, bir iktidarın sağlıklı gelişmesine yardım etmez. Muhalefet Devlet'ten değil siyasetten gelmelidir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.