Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Muhalefet modelleri de farklıdır

SİYASET

Toplumun geniş kesimlerinde değişim beklentisi yoksa ve insanları çaresizliğe iten krizler yaşanmıyorsa, o ülkede sert muhalif üslup, göle çalınan yoğurt mayası kadar tutar.
Şu andaki AK Parti iktidarı, geçmiş iktidarların yaptığı gibi, krizlere neden olmadı. Daha da ötesi kriz yaratabilecek konular gündeme geldiği zaman bunlardan kaçma akıllılığını da gösteriyorlar.
Sürekli vetoları ile yasama faaliyetini bir nevi yavaşlatan Cumhurbaşkanı Sezer'le polemiğe girmiyorlar mesela. "Milli Görüş" kökenli olmalarına rağmen, AB ile, ABD ile, IMF ile ilişkileri aksaksız götürmeye çalışıyorlar.
Makro ekonomik rakamlar iyi. Yabancı ve yerli sermayenin Türkiye'deki siyasi ve ekonomik istikrara güvendiği, şirket değerlerinden belli.
Böyle ortamlarda muhalefet, rejim kavgası zemininde yapıldığı zaman, seçmen tabanında tutmaz. Bu ortamlarda muhalefet "Ben olsam şöyle yapardım" içerikli, somut konularda alternatif yaratma modeli üzerinde ilgi çeker.
Geçmişte bunu defalarca görmedik mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA