Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

'Yorum farkı' röportajları üzerine...

GAZETECİLİK

Prof. Dr. Emre Kongar'la NTV'de sürdürdüğümüz "Yorum Farkı" programı yazılı basının da ilgisini çekmiş olmalı ki, sürekli söyleşi talepleri geliyor. İkimizle ilk röportajı Radikal'den Nur Çintay A. yaptı. Sonra Akşam'dan Aykut Aykanat konuştu bizimle. Dün de Sabah'tan İlknur K. Akman'ın yaptığı söyleşi yayınlandı gazetemizde.
Ben bu üç röportajı da okurken, kendi mesleğimle iftihar ettim. Sayın Kongar'la benim aramdaki görüş ayrılıklarını da, bizim birbirimize karşı gösterdiğimiz saygıyı ve özeni de, söylediklerimizi de, bu üç değerli meslektaşım hiç çarpıtmadan ve abartmadan, ince ayrıntıları ile yansıtabilmişlerdi.
İlknur K. Akman bizimle konuşurken, Emre Kongar şakayla karışık "Sabah Barlas'ın gazetesi, ona iltimas yaparsınız" diye hafif iğnelemişti Akman'ı. Dün okurken, herhalde "Bu kadar da objektif olunmaz ki" demiştir kendi kendine.
Evet. Bu üç meslektaşımı da hem kutluyor, hem teşekkür ediyorum. Böyle bir röportaj Kongar'ın gazetesi "Cumhuriyet"te de ileride yayınlanabilirse, dilerim Sabah'taki kadar objektif olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA