Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Dijital fotoğrafa dijital çerçeve...

PARROT

Sevgili Ara Güler Laica kameralarına filimleri takıp, deklanşöre basa dursun... Artık galiba ondan başka herkes dijital kamera kullanıyor.
Ancak bu dijital kameralarda çekilen pozların sonsuz sayıda olmasından ötürü bir fotoğraf enflasyonu patladı. Klasik kameralardaki filimlerde 36'ncı karenin sonuna geldiğimizde, "Film bitti" der ve kapatırdık kamerayı. Şimdi çek babam çek. Kameranın bellek kart dolduysa eski çektiklerinizi silip, çekime devam ediyorsunuz. Bir de bu çekilenlerin basımı var ki, gerçek parasal bir yıkıma dayanıyor. Ben kendim basayım dedim, ne kart, ne de mürekkep kartuşu yetiştirebildim.
Hanover'deki Cebit Fuarı'nda "Parrot" firması tarafından tanıtılan bir ürün acaba bu soruna bir çözüm olabilir mi?
Bu ürün, içinde 7 inçlik LCD ekran bulunan bir fotoğraf çerçevesi... 32 mb'lik belleğine, 100 fotoğrafı alıyormuş. Fotoğraflar otomatik olarak çerçeve boyunda büyüyor ve isterseniz bu 100 fotoğraf ekranda dönerek sırayla görünüyormuş. İstediğiniz ölçüde de ekran aydınlanıyormuş.
Alışmışız fotoğrafı bilgisayarda değil, çerçevede görmeye. Parrot'un bu ürünü bana çok akıllıca geldi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA