Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI

MEHMET BARLAS

Güncel de klasik olabilir...

KADINLAR TEKKESİ

Shakespeare'in " Hamlet "i dünya klasiklerinin başyapıtıdır. Ama bugün de Danimarka Sarayı'nda Kral'ı kardeşi zehirleyip öldürse, sonra da onun eşi olan Kraliçe ile evlense, sonra da hepsini öldürülen kralın oğlu öldürse ve kendisi de ölse, bu tabloid gazetelerin manşetine geçecek müthiş bir güncel haber olmaz mı?
Shakespeare bugün yaşasaydı, Lady Diana ile Prens Charles'ı, Dodi Fayed'i bir oyununa konu etmez miydi? Bugünün günceli yarının klasiği olabilir. Yeter ki iyi yazılsın, etkili cümlelerle anlatılsın.
Hürriyet'in " Cüppeli Hoca " haberlerini izlerken, bunların 28 Şubat dönemi benzer haberlerden farkını aradım. Aslında bu konudaki her haber aynı türde. Bazı cemaatlerdeki şeffaflıktan uzak ortamda, şeyhlerin dediklerine bakılıyor ama yaptıkları ve yaşamları pek bilinmiyor. Bu sade dinsel cemaatlerde değil, bazı siyasi cemaatlerde de böyle değil mi?
Bu tabloda zamanları aşıp bir klasiğe dönüştürmeyi başaran yazar Refik Halit Karay'dır. Karay'ın 1956'da yazdığı " Kadınlar Tekkesi "ni okuyunca, onu bugün yazılmış da sanabilirsiniz.
Siyasi cemaatlerin öyküleri ancak, onların liderleri iktidardan düştükten sonra kitaplara konu oluyor bizde. Şeffaf toplumlar ise Profumo'dan başlayıp Clinton'a uzanan isimlerin öykülerini güncel haberler içinde izliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.