Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

İleri ailesine özür borcu...

BİR AÇIKLAMA

Aldığım şu e-mail'i aynen yayınlıyorum:
Sayın Mehmet Barlas,
10 Ekim tarihli yazınızın bir bölümünde, rahmetli babamız Tevfik İleri'nin bir öğretmen hanım ile (Nahit Fıratlı) dans etmek isteyip reddedilmesi üzerine, bu öğretmeni Edirne ve İstanbul Haydarpaşa'ya "sürgün (!!)" ettiği, sanki bir gerçek ifade ediliyormuş üslubu içinde yer almış.
Böyle bir dans davetinin ve hele bu nedenle bir sürgün yapılmasının ihtimal dışı ve tam anlamı ile bir iftira olduğundan, Tevfik İleri'yi yakından tanıyan biz ailesi olarak hiçbir şüphe duymuyoruz. Eğer merhum hakkında yazılmış olanları ve kendisinin Yassıada'da tuttuğu günlüklere ait kitabı okumak fırsatınız olsa idi, siz de muhakkak ki bizimle bu kanaati paylaşırdınız.
Bu iftiranın kaynağını merak ederek internette ufak bir araştırma yaptık. Görebildiğimiz kadarı ile kaynak "Vikipedi" sitesidir (ki orada bildiğiniz gibi her isteyen istediğini yazabilir). Vikipedi'nin ilgili maddesinde "kaynak olarak" gösterilen bazı gazete haberlerinde bile (hepsi 2000 yılı sonrası) bu iftira yer almamaktadır.
Bu iftirayı kim, ne zaman uydurmuş, bilemiyoruz. Olsa olsa 27 Mayıs'ın karalama, yalan ve iftira günlerinin bir ürünüdür. Böyle iftira düzenlerinden çok güzel dersler çıkarmış bir kalem olarak, sizin bu iftiranın yayılmasına vesile olmanızı yadırgadık ve üzüldük.
Köşenizde uygun bir açıklama yapacağınızı umuyoruz.
Tevfik İleri ailesi adına oğlu
Cahit İleri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA