Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Ferdi Özbeğen'e rahmet ve Nevzad Atlığ'a saygı...

Şarkılara, bestelere sesleriyle ve farklı yorumlarıyla hayat veren sanatçılar ölünce, onları yakından tanımasak da hepimiz bir yakınımızı kaybetmiş gibi olmaz mıyız?
Ferdi Özbeğen de bu sanatçılardan biriydi.
Piyanosunun tuşlarında parmakları dolaşırken, 1960'lardan bu yana hepimizi duygular âlemine sürükleyen şarkıları söylerdi. Farkında değildim, meğer 28 albümü varmış.
Geçen yıl Savaş Ay'ın Bodrum'un Torba'sındaki arkadaş topluluğu ile birlikteyken, Ferdi Özbeğen'i de yakından tanımak fırsatını elde etmiştim.
Saygılı, sevgili, özenli bir insandı.

Cansuyum'u dinlerken
Yıllardır esiri olduğu hastalığı çevresine hissettirmemeye çalışıyordu. Özbeğen'i en son Bodrum'daki bir otelin salonunda dinledim... Sanki hastalığını yenmiş gibiydi... Ama yanılmışım.
Geçen yıl son albümü "Cansuyum"u gönderdiğinde teşekkür etmek ve kutlamak için aradım onu. Meğer bu son konuşmamızmış.
Şimdi bu albümdeki şarkıları dinleyerek onu anıyorum. "Büklüm Büklüm"ü, "Kandil"i, "Eski Dostlar, "Kaderimde Hep Güzeli Aradım"ı Ferdi Özbeğen'den bir kez daha dinliyorum...

Nevzad Atlığ olayı
Şarkıları, besteleri hayatımızın ayrılmaz öğeleri haline getiren isimlerden biri de Dr. Nevzad Atlığ...
Nevzad Atlığ, 1950'li yıllardan bu yana İstanbul Radyosu'nda başlattığı müzik çalışmalarına hiç ara vermeyen bir sanat maratoncusu. Son olarak fasıl albümleri ile arşivlerimizi yine zenginleştirdi.
Kendimi bildim bileli onun kurduğu ve hâlâ onun adıyla bilinen ve şimdi "Cumhurbaşkanlığı Korosu" olan Türk Müziği Klasik Korosu'nun icralarını dinliyorum. Münip Utandı, Adnan Mungan, Ufuk Çaba gibi çok sevdiğim seçkin yorumcuların sololarını dinlerken, onların da Nevzad Atlığ'ın öğrencileri olduklarını hiç unutmam.

Kıymet bilmek
İki akşam önce "Yedirenk Sanat Vakfı"nın Nevzad Atlığ için düzenlediği "Ustanın Günü" etkinliğine, televizyonda programım olması nedeniyle katılamadım.
Bu yüzden Ali Rıza Kural'ın, Münip Utandı'nın, Adnan Mungan ve Adnan Çoban'ın o gece seslendirdikleri şarkıları da dinleyemedim.
Hayatımıza anlam katan müzisyenlerin kıymetini bilmeliyiz.
Aslında biliyoruz da.
Müslüm Gürses'in sağlık durumundaki gelişmeleri endişeyle izlemeyenimiz var mı?
Hafta sonu bir akşam yemeğinde İbrahim Tatlıses konuğumdu.
Diğer konuklarımın ona gösterdikleri sevgi ve ilgi, Tatlıses'in de hayatımızın bir parçası olduğunun en somut kanıtıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA