Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Asla "Ben çok dikkatliyim, kaza yapmam" demeyin

Teknolojinin insanlığa sunduğu bütün ürünler gibi otomobil de hayatı kolaylaştırdığı gibi, öldürücü bir araç da olabiliyor. Bu Kurban Bayramı tatilinde medyaya yansıyan trafik kazalarındaki can kayıpları, bu gerçeği bir kez daha vurguladı.
Trafik kazasına babasını kurban vermiş bir insan olarak, direksiyon başında tatil sonrası geri dönüşün sorumluluğunu taşıyacak sürücüleri bir kez daha uyarmak gerektiğini hissediyorum.
"Ben çok dikkatliyim, kaza yapmam" diye asla kendinizi güvende hissetmeyin.
Bir seçim gecesi televizyon yayını ertesinde TEM üzerinden eve dönmek üzere Fatih Köprüsü'ne doğru, en sağ şeritten fazla süratli olmayan bir hızla gidiyordum. Bir anda dikiz aynamda bir parıltı belirdi... Bir araç büyük bir şiddetle arkadan bana çarptı. Benim aracım savruldu ve yolu ayıran bariyerlere sürüklenip çarptım. Bereket motor stop etmemişti. Hemen yine sağ şeride çekilip durdum. Ve bir saniye sonra en soldan bir TIR büyük bir gürültüyle ve hızla geçti gitti. Saniye farkı ile TIR'ın altında kalmaktan kurtulmuştum.

Cep telefonlu bir sarhoş

Aracımdan inip bana arkadan çarpan aracın yanına gittim. Arkada duruyordu. Benim aracımın arkası nasıl akordeon gibi olmuşsa, onun aracının önü de perişan durumdaydı.
Yanına gidince sürücü kapıyı açtı, dışarı çıktı. Bir elinde cep telefonu, diğer elinde de tüten sigarası vardı. Sarhoştu...
Biraz evvel söylediğimi tekrarlayayım. "Ben çok dikkatliyim, ben kaza yapmam" diye asla kendinizi güvende hissetmeyin. Ben bunu ölümcül olabilecek bir kaza geçirerek de öğrenmiştim.
Hem aracınızda bulunan hem de trafikteki diğer insanlara karşı sorumluluk taşıdığınızı yürekten hissedin. Kazaların olması saniyelerden öteye saliselerde gerçekleşiyor. Son sürat giderken cep telefonunuzda SMS yazmayı denemeyin.

Kurallara uyun

Aracın motorunun gücüne güvendiğiniz oranda, bu aracın fren yaptığınızda kaç metrede durabileceğini de hesap edin.
İlerisi görülmeyen bir yolda bir aracı sollamak ile Rus ruleti oynamanın farksız olduğunu bilin. Trafikte sizden başka sürücülerin de bulunduğunu unutmayın. Evinize beş dakika önce varmak için kuralları çiğnemeyi göze alırken, sebep olacağınız bir kaza sonucu sizin ve aracınızdakilerin bu dünyadan ayrılmalarına sebep olacağınızı hep hatırlayın.
Bu Kurban Bayramı'nda kendinizi ve trafikteki diğer insanları trafik kazalarına kurban etmeyin.
Ne olur, bayram tatili dönüşü facialara neden olmayın. Ailenizi, çevrenizi matemlere gömmeyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA