Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

İyi ki dershaneler tartışması gündemimize girmiş

İyi ki "Dershaneler"in kapatılması konulu tartışmalar gündeme gelmiş...
Demek ki AK Parti iktidarı dershanelere karşı bir girişimde bulunmasaydı, bu yolsuzluk dosyaları ve polis baskınları da başka bir zamana ertelenecekmiş.
Keşke daha önce dershanelere müdahale edilseymiş...
Böylece bu yolsuzluk iddialarından hem kamuoyunun, hem de Başbakan Erdoğan'ın daha önce haberi olurdu... Kasetler ve dosyalar uygun zamanı beklemeleri için stokta bekletilmezlerdi.
Yapılması gereken "Temizlik operasyonu" da, çok önce başlatılabilirdi.
Bir anlamda hayırlı oldu bu son gelişme...

Teşekkür etmeli

Bu açıdan Başbakan Erdoğan "Cemaat"e veya "Örgüt"e teşekkür borçlu... Kimin nerede durduğunu daha önce "Gezi kamplaşmaları" sayesinde öğrenmek fırsatına kavuşmuştu. Dershaneler tartışması sayesinde de, kimin ne olduğunu öğrendi.
Demek ki "Hakan Fidan olayı" ertesinde durumu gerçek boyutu ile değerlendirememiş. Ama bu son gelişmelerle artık çevresinde yolsuzluğa karışmış isimleri de, devlet içinde devlet olmaya hevesli olanları da tasfiye ederek, yoluna daha rahat devam edecektir.
Ama bir başka durum var ki bu da çok rahatsız edici!..

Pusuya yatmak
Pusuya yatarak yolsuzluk dosyalarını toplamak ve biriktirmek. Eğer hükümetin icraatı, bunları biriktirenlerin çıkarları ile çelişmiyorsa, susup beklemek... Mesela "Dershaneler" benzeri ve (demek ki hayati önem taşıyan) bir anlaşmazlık konusu gündeme geldiyse, ortalığı "Yolsuzluk var" diyerek velveleye vermek...
Oysa gerçekten iyi niyetli ve inanmış insanlar, bu tür yolsuzlukları öğrendiği anda ilgilileri uyarır, önlem alınması için gerekli her girişimi başlatır.

Şiirdeki gibi...
Orhan Veli'nin şiirindeki kadını hatırlayın...
"Ne atom bombası,/ Ne Londra Konferansı;/ Bir elinde cımbız,/ Bir elinde ayna;/ Umurunda mı dünya!"
Şimdi bu şiiri bugünün tablosuna uyarlamayı deneyin...
"Ne barış açılımı/ Ne istikrar ve gelişme/ Bir elinde dershane/ Bir elinde dosyalar/ Ve dilinde beddualar!"
Bazen eğitim almak çok zahmetli ve hatta yıpratıcı olur. Ama eğitim eğitimdir neticede... Dileriz ki bu yıpratıcı eğitim süreci sonunda, Başbakan Erdoğan diplomasını iyi dereceyle alır

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA