Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Gerginliklerle dolu bir yılın eşiğindeyiz

İlkokulun birinci sınıfına başlayan çocuk gibi davranırız her yeni yılın ilk gününde.
Bu çocuk okuldaki ilk gününün sonunda evine dönünce annesi "Ev ödevini yap, erken uyu, yarın okul var" demiş... Çocuk annesinin bu söylediklerine çok şaşırmış,
- Anneciğim bugün gittim ya okula, yarın da mı gitmem gerekiyor, diye tepki göstermiş ya...
Herhalde bilinçaltımızda bizler de 31 Aralık'ta, geride kalan hayatımızın sona erdiğini ve 1 Ocak'ta bambaşka bir dünyanın başlayacağını zannederiz. Belki bu nedenle "Yılbaşında sigarayı bırakacağım" veya "Bu yıl perhiz yapıp 10 kilo vereceğim" benzeri sözler veririz kendi kendimize.

Ümitler ve gerçekler
Oysa sadece takvimlerdeki rakamlardır değişen... Kimsenin huyu, alışkanlıkları, zaafları değişmez. Dünya da eskisi gibi döner ve her yazın arkasından hep sonbahar gelir.
Ama yine de yeni bir yılda hem bireysel yaşamımızda, hem de sosyo-politik ortamımızda eskisinden farklı, iyi şeylerin olacağına dönük ümitler besleriz.
Ne yazık ki bizler, 2013'teki siyasi krizlerin 2014'e aynen ve şiddetlenerek taşındığını görmek durumundayız... Bu yıl da nöbetçi eczane arar gibi nöbetçi yargıç arayan savcıların haberlerini okuyacağız... Bu yıl da biriktirilmiş dosyalardaki iddialar, hedef seçilen zanlıların avukatlarından önce belirli medyaya sunulacak...

Komplo üretimi bitmez
Önümüzde üç seçim bulunmasının, bu kriz ortamını daha da gerginleştireceğini görmemek mümkün değil. Ancak geride kalan yıldan da, yıllardan da farklı olan durum, toplumun eskisinden daha bilinçli şekilde olup bitenleri izlemesidir.
Bir kısım medyanın ve derin devletin algı yönetimi ile, geçmişte toplumun beynini nasıl yıkadıklarını artık biliyoruz. Artık Adnan Menderes'in ve Turgut Özal'ın nasıl yalnız bırakıldıklarını hepimiz öğrendik.
Mısır'ın Sisi'sinin ve Suriye'nin Esad'ının yaptıklarını sessizce izleyenlerin Başbakan Erdoğan'a "Firavun" veya "Nemrud" türü benzetmeler yapmaları, Hira Dağı yerine Appalachia dağlarında kendilerini bulmaya çalışanların şaşkınlıkları olarak algılanıyor artık...

Nice yıllara...
Güneydoğu'dan şehit haberlerinin gelmediği 2013'ü geride bırakırken, 2014'te yeniden örtülü iç savaş günlerine dönmeyi ümit edenlere bu toplum destek verebilir mi artık?
Evet... Ne yazık ki 2014, siyasi gerginliklerle, komplolarla dolu bir yıl olacakmış gibi görünüyor...
Ama geçmişte olduğu gibi hep birlikte bütün bunları aşacağız.
Yeni yılda yaşamınızın daha aydınlık ve daha sağlıklı olmasını diliyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA