Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

"Tweet"li rüyalara "Facebook" ne zaman girecek?

İnanılacak gibi değil... Bilişim Çağı'nın araçlarının ve mesela sosyal medyanın nasıl kullanılmaları gerektiğini, Peygamberimizin buyrukları ile günlük siyasete taşıyan rüyalar da yaşamımıza girdi sonunda...
Bunu medyaya yansıyan bir telefon görüşmesinden öğrendik.
Fethullah Gülen'le telefon görüşmesi yapan kişi şunları söylüyor:
-...Bu arada arkadaşlardan rapor alırken üç arkadaş rüya anlattı. Daha çok rüya var da, Efendimiz Aleyhisselam ile zatıaliniz tek tek il il teşrif bulunmuşsunuz. Bir efendimiz "tweetleri ikiye katlayın" buyurmuş... Beraber buyurmuşsunuz. Bir de toplu hacet namazlarına iştirak etmişsiniz hocam...
Bu rüyaları dinleyen Fethullah Gülen "Siz de böyle yapın inşallah" diye cevap veriyor. İnançlı bir kişinin rüyasında Peygamberimizi görmesi tabii ki mümkündür.

Seyrettim Muhammed'i

Bunu Yunus Emre'nin dizelerinde de görürüz mesela... Bu ilahiyi Sami Özer'den dinlediğimizde de etkilenmememiz mümkün değildir...
"İlham ile dün gece/ Seyrettim Muhammedi/ Ayine-i kalbimde/ Seyrettim Muhammedi/ Can Ahmedi/ Yunus murada erdi/ Zevk ile sefa sürdü/ Aşık maşuğun buldu/ Seyrettim Muhammedi/ Can Ahmedi"
Rüyada görülen dünyevi uluların mesajlarını aktaran şiirler de vardır.
İlkokul çağlarında ezberlediğimiz Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın "Mustafa Kemal" şiirini hatırlamaz mısınız?
"Mustafa Kemal'i gördüm düşümde,/ Daha, diyordu./ Uğruna şehit olasım geldi hemen/ Sabaha, diyordu./ Al bir kalpak giymişti al,/ Al bir ata binmişti, al,/ Zafer ırak mı dedim,/ Aha, diyordu."

Freud ve rüyalar
Başta da söylediğimiz gibi, inançlı bir kişinin rüyasında Peygamberimizi görmesi mümkündür.
Freud'a göre bilinçaltındaki duygu ve düşünceler rüyalara yansır... Bu ekolden olan ruh bilimciler de rüyalara önem verirler. Kişinin uyanıkken yaşadığı ruhsal bunalımların çözümünü, o kişinin rüyalarını yorumlayarak bulmaya çalışırlar. Freud'a göre "Rüya bilinç dışına açılan kral kapısıdır"
Kim bilir kimin dinlemesine takılan bu telefon görüşmesinde cemaat üyelerinin gördükleri rüyaları dinleyen Fethullah Gülen'in, Peygamberimizin rüyada "Tweetleri ikiye katlayın" şeklinde buyruk verdiğini duyunca "Siz de böyle yapın inşallah" şeklindeki cevabı, tabii ki ilgi çekicidir. Belki bir başka rüyada da Facebook'a ilişkin buyruklar alınacaktır...

Farklı yaklaşımlar
Ama bu arada Cemaat Holding'in Ruhani Başkanı Fethullah Gülen'in en azından bu dünyevi konuda, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'dan farklı düşündüğü de ortaya çıkıyor.
Aydın Doğan Hürriyet'in internet sitesinde pek yer verilmeyen mesajında, çalışanlarına şu uyarıyı yaptı önceki gün:
"-Bazı çalışanlarımızın sosyal medya ağlarında, gazetelerinde yazamayacakları, TV kanallarında söyleyemeyecekleri veya gösteremeyecekleri hususları kurumsal kimliklerini de kullanarak paylaştıklarını üzüntü ile görmekteyim. Yazılı ve görsel medyamızın itibarını ve kurumsal kimliğini zedeleyen bu gibi faaliyetlere izin verilmesi mümkün değildir"
Yorucu olsa bile dünyevi yaşamımız da uhrevi hayatımız da sonuçta gerçekten ilgi çekici değil mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA