Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

İsimler değişse de o rüya duruyor yerli yerinde

Davutoğlu başkanlığındaki yeni Bakanlar Kurulu'nun Erdoğan başkanlığındaki eski kabinelerden farkı, bazı isimlerin değişmiş olmasından ibarettir...
Gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerekse Başbakan Davutoğlu'nun son günlerde yaptıkları konuşmaları izlediyseniz, temel konularda takip edilen siyasetin eskisi gibi kararlılıkla sürdürüleceğini öğrenmiş olmanız gerekir.
Örneğin Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Başbakan Davutoğlu da, İçişleri Bakanı Ala da, MİT Başkanı Fidan da "Gülen Örgütü"nü yani "Paralel Yapılanma"yı, Türkiye'nin güvenliğinin tehdidi olarak gören isimler...
Kısacası Pensilvanya'da mukim ve "Örgütün başı" olarak nitelenen zatın, yeni beddualar üretmekten başka şu anda yapabileceği başka şeylerin olması pek mümkün değil gibi görünüyor.

Beşir Atalay ve barış açılımı

Kürt realitesinin Türk siyasetinde hukuk, demokrasi ve insan hakları çizgisinde yer almasını amaçlayan "Barış Açılımı" konusunda da yeni ve eski hükümetlerin arasında bir yaklaşım farkı olmadığı da kesindir.
Bu konuyu bugüne kadar en ince ayrıntılarına kadar üstlenen eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın yeni kabinede yer almaması ise, Atalay'ın bundan sonra Cumhurbaşkanı ile daha yakın bir konumda çalışacağını gösteriyor. Herhalde Beşir Atalay, Cumhurbaşkanlığı ile Hükümet arasında "Barış Açılımı"nın uyumunu sürdürmekle görevli bir konumda olacak... Üç dönem sınırı yüzünden milletvekilliği sona erince de, herhalde Cumhurbaşkanlığı kadrosunda aktif bir konuma geçecek...

Ali Babacan ve istikrar

Yeni hükümette de ekonominin üst yöneticisi olarak Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın görevine devam etmesi, hem çeşitli spekülasyonları sona erdireceği, hem de "Piyasalar"ı rahatlatması açısından olumlu bir gelişmedir. Neticede AK Parti iktidarının ekonomide geçekleştirdiği istikrar ve gelişme ortamında, Babacan'ın alın teri ve her çeşit katkısı çok fazladır. "Bütçe disiplini" kavramı Babacan yönetiminde devlet için de, siyaset için de uyulması şart olan vazgeçilmez bir hayat tarzı haline dönüşmüştür.

Yeni bakanlar

Yeni kabinede Başbakan Yardımcı olarak görevlendirilen Numan Kurtulmuş, vizyonu, sağduyusu ve siyasete geniş açılardan da bakabilmesi ile özen gösterilmesi gereken bir siyasetçidir... Başbakan Davutoğlu'nun Kurtulmuş'la birlikteliği, bu iki isim için de sayısız yararlar sağlayacaktır.
Yeni Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın yazıları ile de "Derin AK Parti"nin düşüncelerinin yansıtıcısı olduğunu biliyoruz. Yeni Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu da, Yeni Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da yetki alanlarında deneyimli isimler... Yeni Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ise AK Parti'nin ilk gününden beri bu partiye katkıda bulunan gerçek bir siyaset emekçisidir...
Yeni kabinenin de eskileri gibi ülkemize ve halkımıza başarılı hizmetler sunmasını diliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA