Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Sağ salim kurtarıldılar ya... Şimdi kutlama zamanıdır

Cumhurbaşkanı, Başbakan, muhalefet lideri veya siyaset dışı bir vatandaş olabilirsiniz... Ama geleceğini bu ülkenin geleceğinde gören, tasada ve kıvançta toplumun duygularına yürekten ortak olan bir Türkiye vatandaşı iseniz, IŞİD tarafından Musul'da alıkonulan konsolosluk çalışanlarının kurtarılmalarını kutlamaktan, buna sevinmekten, derin bir nefes almaktan başka ne tür bir reaksiyon gösterebilirsiniz?
Ben de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seslendirdiği düşüncelerini paylaşıyorum:
"-Operasyonun son derece başarılı biçimde yürütülmüş, vatandaşlarımızın Türkiye'ye intikal ettirilmiş olması, büyük Türkiye'nin ulaştığı seviyeleri göstermesi bakımından da son derece önemlidir ve değerlidir. Kurtarılan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Sayın Başbakanımıza, Hükümetimize, Milli İstihbarat Teşkilatımıza, katkısı olan tüm dost ve kardeşlerimize teşekkür ediyor, milletimizin gözü aydın diyorum.

"Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu

Ben de Başbakan Davutoğlu'nun dediklerini tekrarlıyorum bugün:
"-Bugün bir bayram günüdür. Bugün bütün bir milletimiz için bayram günüdür. Üç ayı aşkın bir zamandır, gece ve gündüz onları hayal ettik. Rüyalarımıza girdiler. Hep onlarla düşündük, onlarla uyuduk, onlarla kalktık.. Öztürk kardeşim ve ekibi vakur ve metin bir şekilde beklediler.
Baş eğmediler. Dimdik durdular. Neyi temsil ettiklerinin bilinciyle hareket ettiler. Hepsini alınlarından öpüyorum, kucaklıyorum."
Ben de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının altına imzamı atıyorum:
"-Vatanımızın özgür topraklarına, ailelerine, yakınlarına ve özgürlüklerine kavuşan vatandaşlarımıza geçmiş olsun, aileleriyle milletimize de gözünüz aydın diyor, kurtarma operasyonunun düşünülmesi, planlanması, uygulanması ve tam istediğimiz gibi sonuçlandırılmasında payı, katkısı, emeği olan herkese teşekkür ediyor, sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum"

Bugün kutlama zamanıdır

Bu kurtarma operasyonunun iç ve dış siyasette ne tür yansımalar göstereceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ama bu gelişmenin hem Irak ve Suriye'deki gelişmelere karşı hem de IŞİD'le mücadeleye dönük olarak Türkiye'nin izlediği stratejiyi temelden etkilemesi ihtimali pek zayıf... İç siyasette ise bu gelişme Başbakan Davutoğlu'nu kesinlikle güçlendirecektir. Davutoğlu Hükümeti'nin ilk elle tutulur ve uluslararası çaptaki başarısıdır bu... Ama şu anda bu konulara girmek yerine öncelikle Musul Konsolosluğumuz çalışanlarının ve ailelerinin sağ salim olarak kurtarılmalarını kutlamanın zamanıdır... Gerçekten bugün bütün milletimiz için bayram günüdür.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA