Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Washington gazeteciliği bizimkine benzemez

Başkan Nixon'ın 1975'teki istifası ile sonuçlanan "Watergate Skandalı"nı ortaya çıkartan "The Washington Post" gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ben Bradlee, geçen hafta 93 yaşında vefat etti. Onun yönetiminde The Washington Post'un gerek Watergate Skandalı'ndaki tavizsiz tutumu, gerekse Vietnam Savaşı'na karşı izlediği eleştirel çizgi bizim meslektaşlarımızı da etkilemiş olmalı ki, Türk medyasında da Bradlee hakkında "Örnek alınacak gazeteci" içerikli yazılar yayınlandı.
Ama kimse Bradlee çapındaki bir gazetecinin özel hayatında da, Watergate eşdeğerde skandallar olabileceği ihtimaline değinmedi...

Öldürülen baldız
Bradlee'nin 1955'te evlendiği ikinci eşi Antoinette'in kız kardeşi Mary Meyer, 1964'ün 14 Ekim günü, Washington'un Georgetown semtinde biri ensesine biri de başına yakın mesafeden atılan iki kurşunla vurularak öldürüldü. Mary'nin 1958'de ayrıldığı eşi Cord Meyer, CIA'nın üst düzey bir görevlisiydi.
Daha da ilgi çekici olanı Mary, Başkan Kennedy ile aşk yaşamaktaydı ve iddialara göre Beyaz Saray'da 1961 Ekimindeki buluşmaları sırasında, Başkan'a giderken yanında marijuana ve LSD götürmekteydi.

CIA ile iç içe...

Katherine Graham'ın kocası Philip Graham The Washington Post yazı işlerinin 1963'ün ocak ayındaki bir toplantısında, Mary ile Kennedy'nin ilişkilerini açıkladı. Ama bu gazetede haber olmadı.
Mary vurularak öldürüldükten sonra, onun tuttuğu bilinen günlüğün peşine hem CIA hem de Bradlee düştü... Ben Bradlee günlüğü bulmak için öldürülen baldızının evine gittiğinde, CIA görevlisi James Angleton ile karşılaştı.
Ve bazı iddialara göre buldukları günlüğü birlikte okudular... Mary günlükte Kennedy ile ilişkisini anlatıyordu.

Geriye kalan

Bu konuya ilişkin gelişmeleri merak edenler "Google"a "Mary Pinchot Meyer"in adını yazsınlar... Sayısız bilgi ve konuyla ilgili kitapları bulurlar.
1950'li yıllarda gazeteciliğinden önce bir "İstihbaratçı" olan Bradlee'nin özel yaşamında Watergate kadar çarpıcı bir skandal vardı...
Ama Bradlee'den kitlelere kalacak olan 30 Mart 1973'te, Watergate haberleri ile ilgili olarak yazdıklarıdır....
"Vicdanlı ve adaletli şekilde gerçeği yazdığı sürece, gerçeğin ortaya çıkmasının sonuçları hakkında endişelenmek gazetecinin işi değildir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA