Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Kayıt dışı siyaset ile iktidara ortak olunamıyor

Bu coğrafyada kayıt dışı siyaset ya da sokak eylemi yaparak iktidarı ve devleti ele geçirmeye heveslenenlerin, arada bir "Drama Köprüsü" türküsünün sözlerini anımsamaları çok doğru olur.
Hatırlar mısınız o türküyü?
"Mezar taşlarını bre Hasan koyun mu sandın Adam öldürmeyi bre Hasan oyun mu sandın Drama mahpusunu bre Hasan evin mi sandın At martini Debreli Hasan dağlar inlesin Drama mahpusunda bre Hasan namın yürüsün"
Dünkü göz altılara ilişkin haberleri izlerken, herhalde benim zihnimde olduğu gibi sizlerin zihinlerinizdeki sayısız soru da, cevap beklemekteydi...

Devlet içinde devlet mi?
Örneğin bu ülkenin İçişleri Bakanı'nın oğlunun gözaltına alındığını o İçişleri Bakanı gözaltı sırasında öğrenirken, bir kesime dönük gözaltılar başlamadan iki gün önce sosyal medya aracılığı ile herkes bunu nasıl öğrenebilir?
Demek ki bu devlet yapısı matruşka bebeklerininki gibi... Demek ki devlet içinde devlet var...
Bir başka soru da Pensilvanya'da ikamet eden kişinin davranışlarına ilişkin olabilir... Bu kişiyi de, "Cemaat" diye isimlendirilen örgütü de hepimizden daha yakından ve daha derinine tanıyan Hüseyin Gülerce'nin şu saptamaları çarpıcı değil mi?

Savaş hali mi?

Beyaz TV'deki "Ortak Akıl" programında Fethullah Gülen hakkında konuşan Hüseyin Gülerce meşhur bedduayı hatırlatarak "Ben hocayı hiç öyle görmedim. Gözleri açılmış. Beddua edecekse bile boynu bükük olurdu.
Bu bir savaş hali... Savaş ne zaman biter? Birincisi bir savaş var, ikincisi de bütün savaşlar bir tarafın galibiyetiyle biter
" diyordu... Gülen'in "Göbekleri çatlasın" benzeri ifadeleri de içeren son bedduasını da hatırlayınca, Gülerce'nin sözlerini daha da fazla önemsemiyor musunuz?

Barış özlemi

Keşke bütün bu olanları hiç yaşamamış olsaydık?
Hrant Dink öldürülmemiş olsaydı...
Nedim Şener de, Ahmet Şık da, Hanefi Avcı da yazdıklarından ötürü tutuklanmamış olsalardı... Kasetlerle, teyplerle siyasete yön vereceklerini, algı çarpıtması operasyonları yapabileceklerini hesap edenler, bu serüvenin sonunda Milli Güvenlik Kurulu'nun gündemine girebileceğini de hesap etselerdi...
Erdoğan'ın "Artık bu hasret bitsin" çağrısını keşke doğru değerlendirebilseydi Fethullah Gülen... "Yasa dışı örgüt" kapsamına giren bir oluşumun sonunda mutlaka adliyelik olacağı görülebilseydi...
Evet... Galiba gerçekten bir savaş hali var... Dileriz bu en kısa sürede yerini barışa bırakır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA