Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

ABD'deki gelişmeler de bizi endişelendirmiyor mu?

Amerikan Senatosu'nun 74 üyesi Türkiye'de basın özgürlüğünün tehdit altında bulunduğunu iddia eden bir mektuba imza atıp, bunu Dışişleri Bakanı Kerry'ye iletmişler.
Bizim mesleğimizin içinde bulunduğu koşulları taa Washington'dan gözetip kendilerine dert eden bu ABD'li siyasetçilere, teşekkür etmemiz gerekiyor.
Geçmişteki ABD destekli askeri darbelerde susturulan Türk gazetecileri de, hep Amerikan senatörlerinin yanlarında olması ile teselli bulmuşlardı.

Örnek alalım
ABD'li siyasetçilerin bu örnek davranışlarına öfkelenmek yerine, bu davranıştan ders almak herhalde daha doğru olur.
Acaba Türk milletvekillerinden bir grup da, ABD'de gizli devlet belgelerini yayınlayanların bu ülkede yaşayamaz konuma gelmelerinin hesabını Türk Dışişleri Bakanlığı'na iletip, hesap sorsa... Bir başka grup Türk milletvekili de, Ferguson olaylarından başlayarak Amerika'da siyah derililere uygulanan şiddet politikalarından duydukları endişeleri, bir mektuba dökseler...

Bez de endişelenelim

Bizim siyasetçilerimiz Amerikalı habercilerin ya da siyah derililerin sorunlarını kendilerine dert edip böyle mektuplara imza atsalardı, Amerikan basınında bu nasıl karşılanırdı? Bizim "Zaman" gazetesinin ABD'deki benzeri olmaya yönlenen "The New York Times" bu mektupları manşe- tine alır mıydı?
Ne yazık ki sade devletlerarası ilişkiler değil, medyalar arası ilişkiler de bir nevi tek yönlü yollar gibidir. Örneğin El Kaide'nin terörist saldırısında New York'taki İkiz Kuleler'de 4000 sivil hayatını kaybedince dünyada kıyamet kopar.
Bu saldırı sonrasında misilleme olarak ABD'nin Afganistan'ı ve Irak'ı işgal etmesi sonucu milyonu aşkın sivil hayatını kaybettiğinde ise, dünya bunu sessizce izler. Yetmezmiş gibi, bu işgallerin mimarı eski Başkan Bush'un kardeşi Jebb Bush 2016 seçimlerinde de Başkan adayı olacağını açıklar.

Umurlarında değil

Suriye'de facialar yaşanırken, Libya iç savaşa sahne olmuşken, Gazze büyük bir toplama kampına dönüşmüşken, Mısır'ın demokrasiyi seçen "Müslüman Kardeşler"i darbe ile yer altına itilirken, nedense Amerikan senatörleri bir mektupla bu gibi konulardan duydukları endişeleri hiç seslendirmezler.
Kısacası bunlar Türkiye'de olup bitenleri umursadıkları için değil, kendilerine sunulan mektupları imzaladıkları için birilerini mutlu ediyorlar. Biz onlar gibi olmayalım... Bizim milletvekillerimiz ABD'deki olumsuz gelişmelerden gerçekten endişe duydukları için mektuplar yazsınlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA