Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

“Bir yemin ettim ki dönemem”

Milletvekilleri Anayasa'daki "Yemin"in metnini okuduktan sonran acaba bazıları içlerinden Kayahan'ın "Yemin ettim" şarkısını mırıldanmışlar mıdır?
Evet... Önce "Yemin"de neler söylendiğini hatırlayalım:
"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

Yemin ettim

Şimdi de Kayahan'ın "Yemin Ettim"inin sözlerini hatırlayalım:
"Asırlardır yalnızım pişmanım alın yazım/ Bir öfkeye mahkûm ettik her şeyi/ Bir yemin ettim ki dönemem/ Hüzün tünellerinde soldum kederlerinde/ Cehennemde yansın bu dilim/ Bir yemin ettim ki dönemem/ Seni versinler ellere beni vursunlar/ Sana sevdanın yolları bana kurşunlar/ Kıyametler kopuyor zavallı yüreğimde/ Tükendim tükendim tükendim artık"
Ne dersiniz? Anayasadaki "Yemin"in metnini Kayahan'ın "Yemin Ettim"in güftesi tamamlamıyor mu?

Bölünmez bütünlük

Yemin edenlerin tümü gerçekten "Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü"nü korumak konusunda kararlı mıdırlar? Bu topraklardaki farklılıkları "Zenginlik" olarak görmek yerine 1000 yıllık birlikteliği terörist eylemlerle veya faşist baskılarla bozmayı yeğ tutanlar da acaba yemin edenler arasında da var mıdır?
Yemin edenlerin tümü "Milletin kayıtsız şartsız egemenliği"ni korumak konusunda yürekten inançlı mıdırlar? İç ve dış çevreler veya çeşitli oligarşiler "Bu halk bu demokrasiye layık değil, halkı feshedelim" benzeri sözler söyledikleri zaman, yemin edenlerin tümü bunlara "Hadi ordan" demeye kararlı olacaklar mıdır?

Yemin ederim

Bütün bunlara yürekten inanarak yemin edenlerin ezici çoğunluğu oluşturduklarına inanarak, konuyu bir Temel fıkrası ile noktalıyorum...
Temel ilk görüşte âşık olduğu Fadime'nin önünde diz çöker... "Sen hayatıma giren ilk kadın olacaksın. Seni çok seviyorum" der... Fadime "Temel, bu söylediklerine nasıl inanabilirim" deyince de Temel "Çocuklarımın üzerine yemin ederim" cevabını verir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA