Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Düşünebiliyor musunuz? Şemdinlililer Irak'a sığınmışlar...

Aşağıdaki haberleri okuyanlardan kimler üzülmüş, kimler utanmış, kimler mutlu olmuştur dersiniz?
Habertürk'te yayımlanan Şefik DİNÇ / Veysi İPEK / Ahmet YUKUŞ imzalı haberleri özetleyerek aktarıyorum:
- Şiddetli çatışmaların yaşandığı Hakkâri'nin Şemdinli ve Diyarbakır'ın Lice ilçelerinde vatandaşlar evlerini terk etti.
Şemdinli'de 10 binden fazla kişi Irak'a giderken, Lice'de 8 bine yakın kişi ilçeden ayrıldı. Lice'de devlet hastanesinde görevli 4'ü uzman 13 doktordan, 1 pratisyen kaldı.

Irak'a sığınmışlar

- Şemdinli adeta ölü bir kasaba görünümündeydi.
Kentte açık işyeri sayısı iki elin parmağını geçmiyor. Bazı vatandaşlar ailelerini yakın olan köylerine götürürken, bu imkânı olmayan 10 binden fazla insan, çoluk çocuk Derecik'te sıfır noktadan Irak'a gitmiş.
- Merkez nüfusu 12 bin 500 olan Lice'de son 2 haftada 8 bine yakın kişi köye veya Diyarbakır'a gitmiş. İlçedeki 300 esnaf kan ağlıyor; kirasını, kredisini ödeyememekten dert yanıyor. Öğle saatlerinde köylerden cuma namazı için ilçeye gelenler sessizliği bozuyor. Köylüler, imamlarının da çatışma nedeniyle köyü terk ettiği için ilçeye geldiklerini anlatıyor.

Doktor kalmamış

- Çıkan çatışmalarda yaralanan ve 25 yataklı hastanede yatan hastalar, Lice'de doktor olmadığı için evlerine gönderilmiş.
Kamu Hastaneler Birliği doktorlarla ilgili tutanak tutarken, doktorların can güvenliğini gerekçe gösterip Diyarbakır'a gittiği öğrenildi... Muş Valiliği ise bir aydır yaşanan terör nedeniyle 3'ü uzman hekim, 1'i pratisyen hekim olmak üzere 18 sağlık personelinin Varto'dan ayrıldığını açıkladı.
7 Haziran genel seçiminin ertesi günü HDP barajı geçerek TBMM'ye girdiğinde "Açılım Süreci" eskisinden daha güçlü biçimde nihai sonuca ulaşacak diye nasıl mutlu olmuştuk. Demokratik katılım mekanizmasının sağlıklı işleyişi, Türkiye'yi güney komşularından çok farklı bir huzur, istikrar ve barış ülkesi kılıyordu...

Şu sonuca bakın
Şimdi bir de sonuca bakın... HDP'nin Kandil yörüngesine girmesi, HDP'lilerin "PKK sizi tükürüğünde boğar" içerikli söylemleri, cinayetler, sabotajlar Güneydoğu kentlerini yaşanılmaz hale dönüştürmedi mi? HDP'nin yüzde 96 oranında oy aldığı Lice'de hayat durma noktasında.
Düşünebiliyor musunuz? Bizler canlarını kurtarmak için evlerini barklarını terk eden, kamplarda yaşayan, Ege'de ve Akdeniz'de boğulan Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı, Libyalı mültecilere acırken, Şemdinli'de yaşayan 10 bin Türkiyeli Irak'a iltica etmiş.

Demirtaş'ı kutlayalım mı?

Bu ayıp hepimize yetmez mi? Acaba Pensilvanya'daki adamın bedduası mı bunları vurdu? Teröre "terör" diyemeyenler, Esad'ı ziyaret ederek Erdoğan'a muhalefet ettiklerini zannedenler, amaçlarına böyle mi ulaştılar. Düşünebiliyor musunuz? Vatandaşlarımız canlarını kurtarmak için Irak'a sığınıyorlar... Selahattin Demirtaş'ı ve takımını kutlamalı mıyız?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA