Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Tencereler yuvarlanır ve kapaklarını bulurlar

Atasözlerinin zamanı ve mekânı aşan söylemleri, bugünün olaylarına da ışık tutmuyor mu? Mesela Putin iki gün önceki basın toplantısında, Amerika'da Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan aday adayı Donald Trump'ı övmüş ve "Donald Trump, hiç kuşkusuz çok parlak ve becerikli biri" demişti. Putin, "Onun kabiliyetini değerlendirmek bizim işimiz değil buna ABD seçmenleri karar verir. Ama Trump başkanlık yarışının mutlak lideri" diye konuşmuştu.

Trump'ın onuru

Dün Ohio eyaletindeki seçim mitingi sırasında Putin'in iltifatlarına aynı şekilde yanıt veren Trump da "Hem ülkesinde hem de yurtdışında saygı gören birinden iltifat almak, her zaman için büyük onurdur" diyerek Putin'e övgü yağdırdı.
Haberlerden bu tür gelişmeleri izlerken sizler de mesela "Tencere yuvarlandı, kapağını buldu" şeklindeki atasözünün doğruluğunu düşünmüyor musunuz?

Yalancının mumu

Bunun gibi "Gülen Örgütü"nün "Hayır" adı altında çevirdiği dolapların Amerika'da da açığa çıkmasını izlerken, "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar" deyişi aklınıza gelmiyor mu?
Son olarak "Chicago Sun-Times" gazetesinin haberine göre vergilerle finanse edilen Gülen Örgütü'ne ait "Concept Schools"un, 5 milyon dolardan fazla federal burs parasını kendi yakınlarına aktardığından şüpheleniliyormuş. Örgütün dolandırıcılık yaparken kullandığı ve ekonomik olarak dezavantajlı okulların ve kütüphanelerin internete ulaşımı ve diğer iletişim ihtiyaçları için devlet tarafından fon dağıtımının sağlandığı programın adı "E-Rate"miş.

Sermayesi bitti
"Contept Okulları"ndaki yolsuzluğun üzerine giden ABD Eğitim Bakanlığı müfettişleri yargıya başvurmuşlar. Başvurularında da bu suiistimalin başlangıcının da en az 2007'ye kadar dayandığını iddia etmişler.
Bunun gibi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Rus televizyon kanalında "Türkiye IŞİD'e yardım ediyor" diyerek jurnalleyen CHP'li milletvekilini kınayacak yerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı istifaya davet eden sözlerini duyunca "Sermayen bir yumurta ise taşa çal" veya "Yenilen pehlivan güreşe doymazmış" şeklindeki atasözlerini hatırlamıyor musunuz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA