Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

"Büyük akıl"a güvenen "Küçük akıllılar" hayal görüyor

Bazılarının "Büyük Akıl" olarak niteledikleri ve her çeşit melunluğun arkasından çıkan o yaratık, aslında akılsızlığın ta kendisi olsa gerek... Eğer "Büyük Akıl" olarak görülen şey ABD'nin "Derin Devleti" ise, bu aklın kendisine de dünyanın başka ülkelerine de bir hayrı olmadığı ortada değil midir?
Şu anda Amerikan demokrasisinin en hızlı yükselen değerinin "Trumpizm" olması, büyük aklın akılsızlığının kanıtı değil midir?

Fiyaskolar

Bu akılsızlığın dünyada neden olduğu fiyaskolara en somut örnek ABD işgalinden sonra Irak'ın içine düştüğü trajik durum değil midir? Irak'ın parçalanması yetmemiş gibi, şimdi de Rusya ile girilen ve amacın tam olarak bilinmediği pazarlık sonucu, Suriye'nin de Irak'la aynı kadere sürüklenmesi bir başka somut örnektir.
Örneğin IŞİD denilen oluşum da, "Büyük Akıl"ın Irak'ta sergilediği akılsızlıkların sonunda üretilen bir gerçek değil midir? Geçmişte görmezden geldikleri "Filistin Trajedisi" de sonunda El Kaide'yi üretmemiş miydi?

Küçük akıllılar

Türkiye'deki belirli çevrelerin "Büyük Akıl"a güvenerek kendi ülkelerini hedef alan komplolara alet olması ise, bunların "Küçük Akıllı" olduklarını kanıtlamaz mı?
Denizdeki balıkların denizi bilmemesi gibi bir durum yok mu ortada? Pensilvanya'da sığınmacı olarak üslenip, Türkiye'de yargıya ve emniyete sızacaksın... Sömürgelikten yeni kurtulmuş bir Afrika ülkesine bakarmış gibi bakacaksın Türkiye'ye... Ve Türkiye'de devlet de, bu sözde "Yerli malı" örgüte teslim olacak.

Temel ve Dursun gibiler

Bunlar ve bunlarla işbirliği yapan küçük akıllıların ilişkileri, Temel'le Dursun'un ilişkisine benzemiyor mu?
Temel bir hazine bulur. Hazineyi evine götürmek ister fakat hazine çok ağırdır. Ertesi gün bir katırla gelip almak üzere hazineyi gömer. Üstüne de "Temel buraya hazine gömmedi" diye bir tabela koyar. Ertesi gün hazineyi almak üzere gittiğinde tabelada "Dursun buradan hazineyi almadı" yazısını görür.

Devran dönüyor

Bunların arasındaki ilişkiler bu fıkradaki gibi değil mi? Ama bunlar ya da bunların sırtlarını dayadıkları "Büyük Akıl" ne yaparsa yapsın, Türkiye'de devran halkın gösterdiği yönde dönmektedir. Devlet her çeşit yasadışı oluşuma karşı önlem almakta kararlıdır. Türkiye ne Irak'tır, ne Suriye'dir, ne de Uganda'dır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA