Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Akılsızca sözler sadece akılsızlığı teşhir eder

Bazılarının gözünde kendini hayır işlemeye adamış bir din adamı olarak görülen Fethullah Gülen'in gerçek kimliğinin ve kişiliğinin açığa vurulduğu olay, televizyondan yayınlanan "Beddua"sıydı... Bu dramatik hatadan sonra onun imamlarının Gülen'e "Mümkün olduğunca sessiz kalmaya çalışın" diyerek tavsiyede bulunmaları beklenirdi.
Esop "İyi giysiler çirkinlikleri örtebilir, ama akılsızca sözler sadece akılsızlıkları teşhir eder" demiş... Bir Amerikalı yazar da "Suskunluğum en büyük silahımdır" demez mi?

Yeni hezeyanlar

Sonuçta Gülen susmak yerine konuşmaya devam etti. Son olarak da örgütünün internet sitesinde yayınlanan 35 dakikalık konuşmasında hem halka hakaret etmiş hem de AK Parti hükümetini tehdit etmiş... Milli iradenin tercihini kömür ve para karşılığı yaptığını söyleyerek halkı cahillikle suçlamış. Gülen konuşmasında "Cahil halk coşar, onlar coştururlar halk da koşar arkalarından. Bazen bir kilo kömüre, bazen on kilo kömüre, bazen yüz liraya, bazen bin liraya peylenen insanlar her zaman olmuştur" demiş.

Hatırlamıyor muyuz?

Gülen Örgütü'nün MİT Müsteşarı Fidan'ı hedef alan ilk darbe girişimi ertesinde yaşananlar hepimizin hatırında... Yargıya ve polise sızan imamların işlediği suçlar adliyelerde. Ve artık halk da, devlet de bu örgütün yöntemlerini iyice biliyor.
Bunlar hedef aldıkları kişiler hakkında yapay suç delilleri üretiyorlar. Bu kişilere önce giden imamlar, bu yapay delilleri göstererek tehditlerini seslendiriyorlar ve kişinin örgütün yörüngesine girmesini öneriyorlar. Eğer kişi bunu reddederse, hakkında adli soruşturma başlatılıyor ve süreç tutuklamalara kadar dayanıyor.

Amerikan etkisi
İletişimin bütün araçlarının gizli dinlemelerde kullanıldığını, seks kasetleriyle siyasi partilerin hizaya getirildiğini hepimiz görmedik, duymadık mı? Olayın en acı yanı da, bu eylemlerin büyük ölçüde Amerikan derin devletinin öngördüğü doğrultuda gerçekleştirilmesi değil midir? 1 Mart Tezkeresi'nin reddinde katkısı olan sivil ve asker pek çok isim, Gülen Örgütü'nün hedefinde değil miydi?
Fethullah Gülen'in bütün bunlar yaşanmamış gibi ve "Tele-Beddua" gibi dramatik bir hatadan sonra susması daha akla uygun olmaz mıydı?
Esop'un söylediği gibi gerçekten "İyi giysiler çirkinlikleri örtebilir, ama akılsızca sözler sadece akılsızlıkları teşhir eder"miş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA