Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Son terör eylemi siyaseti daha sert çizgiye itecektir

Devletlerin yaşamında terör saldırılarının açtığı yaralar da kapanır, ama bunların neden olduğu acılar hiç unutulmaz. Böyle durumlarda toplumlar güvenliğin, istikrarın, huzurun değerini daha iyi anlar.
Ama terör saldırıları kaçınılmaz biçimde siyaseti derinine etkiler. Lafı kıvırmadan ülkenin bütünlüğünden, güvenliğinden yana olanlar, lafı eveleyip geveleyenlere karşı sertleşirler. Siyasetin uzlaşma mekanizmaları devre dışı kalır.

Daha kararlı bir çizgi

Bunu önümüzdeki günlerde herhalde hissedeceğiz. PKK terörüne karşı bir nevi hoşgörü ile yaklaşan milletvekillerinin dokunulmazlık dosyaları, daha hızlı gündeme gelecek. Toplumun terör eylemlerine karşı sergilediği dayanışma, siyasi partileri daha kararlı bir çizgi izlemeye zorlayacak.
Burada unutmamamız gereken bir gerçek daha var... Bir ülkede sivilleri hedef alan terör saldırılarında, tüm dünya, hedef alınan ülkenin yanında yer alır. Bunun çok somut yansımasını, Putin adına yapılan açıklamada da gördük.

Putin'in mesajı

Kremlin Basın Sözcüsü Peskov TASS ajansına yaptığı açıklamada, "Vladimir Putin, Ankara'da meydana gelen bu vahşi saldırıyı şiddetle kınadı. Rusya Devlet Başkanı, çok sayıda insanın hayatını kaybettiği yeni bir terör saldırısına maruz kalan Türk halkıyla birlikte yas tutuyor" ifadelerini kullandı. Peskov açıklamasında, Putin'in saldırıda yakınlarını kaybedenlere taziyelerini sunduğunu ve yaralılara acil şifalar dilediğini aktardı.
Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland da resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada saldırı karşısında şoke olduğunu belirterek "Bu terörist saldırılar Avrupa değerlerimize, hepimize yapılmıştır. Türkiye'ye taziyelerimi iletiyorum" dedi.

Suriye trajedisi

Tüm dünyanın artık kabul etmesi gereken bir gerçek var. "Suriye trajedisi" sona ermeden, ne Ortadoğu'da, ne de Avrupa'da huzura ve istikrara kavuşmak mümkündür. Bu trajedinin yansımalarını biz terör eylemleri biçiminde yaşıyoruz. Suriyeli sığınmacıların yaşadıkları ise, sade bizim değil tüm Avrupa'nın sorunu...

Daha kararlıyız

Dilerim başta Amerika ve Rusya olmak üzere tüm devletler, Suriye trajedisini sona erdirmek için, gerekli çözümlere önyargısız ve art niyetsiz yaklaşmayı denerler.
Türkiye'de ise devlet de, toplum da, ülkemizi hedef alan saldırılara karşı gerekli her önlemi almaya kararlıdır. Son terör eylemi bu kararlılığı daha da pekiştirecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA