Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Çok gecikerek olsa da uyandık artık

Washington'da Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde slogan atanların arasında Türkiye'den firar eden "Gülen Örgütü" üyesi isimleri de görünce "Bu olsa olsa 1 Nisan şakasıdır" diye düşündüm önce... Hatta "Bu şakanın daha da etkili olması için, Fethullah Gülen'in de oraya gelip kaldırımda yeni bir beddua üretmesi hoş olurdu" diye düşündüm.

Şaka değilmiş
Ancak şaka falan değilmiş bu gösteride "Gülen Örgütü" üyelerinin terör örgütlerinin üyeleri ile birlikte yer almaları... Demek ki bütün iddialar doğruymuş. Türkiye'nin dirliğini, düzenini ve itibarını hedef alan tezgâhlar söz konusu olduğunda bu "Cemaat"in imamları, yatakta şeytan olsa bile onun yanına kıvrılıverirlermiş.
Galiba burada sorulması gereken soru "Biz yıllarca Fethullah Gülen'in yargıda ve poliste örgütlenmesini nasıl görmedik, asıl amacını nasıl oldu da anlayamadık" şeklindedir. Gerçi Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşmasında "Uyumuşuz" diyerek, yılların ihmalini kabul etmişti.

İlk kez oluyor
Ama bu derin uykunun nedenini anlamak da mümkündür... Çünkü Cumhuriyet tarihinde bu tür bir örgütlenmenin "Derin Devlet"in yerine geçtiği gibi bir örnek yoktur. Kamu görevlerine alımları düzenleyen sınavların sorularını ele geçirip bu sınavları örgüt mensuplarına veren, düzmece kanıtlarla yargıyı hukuk dışı kararlara yönlendiren, iş dünyasına şantaj yaparak onları esir eden bir Cemaat örgütlenmesini rüyamızda görsek inanır mıydık?
Neyse... Çok geç de olsa uyandık artık. Halimizi o fıkradaki kadının durumuna benzetebiliriz.

Gecikerek anlamak
Adam salondaki koltuğunda kahvesini yudumlarken, gazete okuyormuş. Eşi de yatak odasında etrafı topluyormuş. Derken içeriden eşinin sesi gelmiş. Kadın giderek yükselen bir sesle sayı sayıyormuş...
- Bir, iki, üç, dört... Yirmi, yirmi bir, yirmi iki...
Adam gazetesini bırakmış ve eşinin feryada dönüşen sayı saymasına hayretle kulak vermiş. Ve sonunda eşinin neyi saydığını "İmdat" diye bağırmasından anlamış... Kadın "Otuz dokuz, kırk" dedikten sonra "İmdat, bu bir kırkayak" diye bağırmış.
Bakalım ABD bu örgüte yataklık etmenin sonuçlarını görerek, ne zaman uyanacak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA