Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Yaşadıklarımıza akıl erdirmek kolay değil

Bundan 40 yıl önce aklına güvendiğiniz bir kişi kalkıp şunları söyleseydi, herhalde bu kişinin masal anlattığını düşünürdünüz...
- Erzurum'dan çıkan 16 yaşında yarı cahil bir vaizi MİT ve CIA eğitecek. Bu vaiz İzmir'de cemaatini oluşturacak. Özellikle 1976 sonrasında askeri okullara, emniyete, adliyeye bu cemaat sızacak. Oluşturulan mali yapı ile Fetullah Gülen milyar dolarlarla ifade edilen bir servete hükmedecek... 1999'da yine CIA desteği ile Amerika'ya göç edip orada üslenecek. Bütün amacı bir gün Türkiye'ye dönüp halife kimliği ile ülke yönetimine el koymaktır. Bu amacına ulaşmak için her yolu denemektedir.

İnanır mıydınız?
Evet... Aklına güvendiğiniz bir kişi 40 yıl önce bunları anlatsaydı, inanır mıydınız?
Acaba Gülen gibilerin rahatça at oynatabildiği Türkiye ortamında mı bir yanlışlık var? Akıllı, bilinçli, eğitimli, sorumlu olarak bilinen insanların bir anda içlerine şeytan girmiş gibi davranmalarını Gezi kalkışmaları sırasında görmedik mi? Hayatlarını Kürt barışına adamış aydınların bir anda "Öcalan sizi satıyor" diyerek barışı sabote ettiklerini izlemedik mi?

Amerikan bilmecesi
Ve Amerika denilen fenomen de bu coğrafyanın diğer bir zaafı değil mi?
Stratejik ortak ve müttefik olarak gördüğümüz bu ülkenin derin devleti bizden ne istiyor bilemiyoruz. Bildiğimiz tek şey Amerika Ortadoğu'da ne yaparsa, yanlış yapıyor.
Bereket bilinçli ve demokrasiye sahip çıkmasını bilen bir halkımız var... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan istikrarın ve bütünlüğün simgesi artık.
Yaşadığımız garip olaylar ve Fetullah Gülen benzeri karakterler dilerim ileride sadece komedi filmlerine konu olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA