Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

ABD FETÖ’ye yataklık etmekten çok mutlu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ CNN Türk canlı yayınında, halkta Fetullah Gülen'in iade edilmeyeceği kanaatinin oluştuğunu ve bu kanaatin güçlendiğini söylemiş.
Sayın Bakan "Halk"ta Amerika'ya ilişkin daha başka hangi kanaatlerin oluştuğunu da söyleseydi, herhalde televizyondaki söyleşisi günler sürerdi.

Güçlenen kanaatler
Örneğin 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Amerika'nın bulunduğuna ilişkin kanaatin de güçlendiğini söyleyebilirdi. Aynı şekilde Amerika'nın Türkiye'yi uslu ve söz dinleyen bir müttefik olarak göremediği için, her türlü yolu denemeyi mubah gördüğüne ilişkin kanaate de değinebilirdi... Bunun yanında Amerika'nın PYD'ye ve dolayısıyla PKK'ya verdiği desteğin arkasındaki kirli hesaplara ilişkin kanaatin güçlendiğini de hatırlatabilirdi.
Ama Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sadece FETÖ'ye ilişkin gelişmeleri anlatarak halkta Fetullah Gülen'in iade edilmeyeceği kanaatinin oluştuğunu ve bu kanaatin güçlendiğini söylemiş.

Bozdağ'ın açıklamaları
Şu noktaları vurgulamış Bozdağ:
- Eğer bu kadar bilgi, belge ve delille birisi iade edilmeyecekse hangi dosyayla iade yapılır? Ben bir hukukçu olarak bunu anlamakta zorlanıyorum. Yaptığımız iş tamamen kitabına uygundur. Kesin bir cümle söylemek istemiyorum süreç bitmediği için. Ama iade edilmeyeceği kanaat her geçen gün güçleniyor.
- Yani işin zamana yayılıyor olması, orası eksik, burası fazla gibi şeylerin olması ve işin yarına öbür güne aktarılması böyle bir kanaati besliyor. Nihayetinde bunun kararını ABD verecek: Ama söylemler, tutumlar Gülen'in iade edilmeyeceği kanaatini güçlendiriyor.
Bu noktada söyleyebileceğimiz tek söz var... FETÖ'nün elebaşısı Amerika'ya hayırlı olsun. Ama yanılıp bu kişiyi kızdırmasınlar. Sonra iki tane beddua ile Beyaz Saray'a da, Obama'nın yatak odasına da ateş gönderir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA