Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

“Yeni güvenlik anlayışı”na geçiş çok doğru bir karardır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhtarlar toplantısında açıkladığı "Yeni Güvenlik Anlayışı", eğer bu anlayışın gerekleri tam olarak yerine getirilirse, Türkiye'ye nefes aldıracaktır.
Tehlikeler ve tehditler kapıya gelmeden bunları kaynaklarında kurutmak, düne kadar alışık olmadığımız bir siyaset ve icraat tarzıydı.
Terör ya da dış kaynaklı krizler toplumun dengelerini sarsar noktaya geldikten sonra bunlara karşı önlemler alınırdı. Bir anlamda da bunların köküne inilmez ve adeta ilerideki yeni krizlere kadar unutulurlardı.

Kaçınılmaz bir yeni dönem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bu yeni anlayış sürecine yönlendiren olaylar dizisinin başlangıcını, "Barış Açılımı"nı Kandil bağımlısı Kürt siyasetçilerin istismar etmelerinde ve uzlaşma sürecini PKK'ya silah yığınağı yapmak için fırsat olarak değerlendirmelerinde bulabiliriz.
Sonuçta "Yeni Güvenlik Anlayışı"nın somut örneklerini içeride PKK ile mücadelede ve dışarıda da "Fırat Kalkanı Harekâtı"nda görüyoruz.
Devletin tüm kaynakları bu iki alandaki girişimlere açılmış ve kısa sürede kesin sonuçlar alınmaya başlanmıştır.

Rehavete yer yok
Sınırımızın Suriye tarafından Gaziantep'e ve Kilis'e yönelen roketli tehditler ve PYD'nin sınırımıza yerleşme hazırlıkları üzerine de Fırat Kalkanı Harekâtı başlatılmıştır. Bu şekilde uzun süredir seslendirdiğimiz "Güvenli Bölge"yi duymazdan gelenlere karşı, bu olay gerçekleştirilmiştir.
Yeni Güvenlik Anlayışı'nda, eski anlayış dolayısıyla devletin alışık olduğu rehavete asla yer olmayacaktır.
Diplomatlar da, güvenlik bürokrasisi de, yurttaki ve dünyadaki gelişmeleri, bunların Türkiye'nin güvenliğine tehdit oluşturup oluşturmamaları açısından her an değerlendireceklerdir.

Doğru bir karar
"Nasıl olsa bizim için de Amerika gerekeni yapar" anlayışı artık antika olmak durumundadır.
Daha ötesi Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden bazı gelişmelerin Amerikan kaynaklı olabilecekleri de artık hesap edilmek durumundadır.
"Yeni Güvenlik Anlayışı"na geçiş doğru alınmış bir karardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA