Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Bu defa ABD algı operasyonunun hedefindeydi

Son dönemlerin en büyük algı operasyonuna sahne olan Amerika Trump'ın seçimi kazanması ile şoka girdi. Yerleşik düzenin bütün kurumları başta merkez medya olmak üzere, seçimin çok öncesinden başlayarak Hillary Clinton'ın kazandığını ilan etmekteydiler. Bütün anketler, gazetelerdeki makaleler ve televizyonlardaki yorumlar Hillary Clinton'u cilalamaktaydı.
Biz Türkler algı operasyonlarının her çeşidine hedef olmuş bir halk olduğumuz için, Amerikalıların beyinlerini karıştırmayı hedefleyen bu operasyonu uzaktan gülümseyerek izledik. Sonuç da bizi hiç şaşırtmadı.

Kanada'ya göç
Ama Amerikalıların önemli bir bölümü için Trump'ın seçim zaferi bir kâbustan farksızdı. Benim görüştüğüm aklı başında Amerikalılardan bazılarının "Trump Başkan seçilirse ABD vatandaşlığından çıkarım" dediklerini hatırlıyorum. Nitekim şimdi Kanada'ya göç etmek isteyen Amerikalıların, Kanada'nın göçü düzenleyen internet sitesini kilitledikleri haberler arasında. Bakalım, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass da, Kanada yolcularına katılacak mı?

Ayıp davranış
Bu tabloda en ayıp olan davranış ise galiba başkan Obama'nın eşinin Clinton mitinglerine katılarak Trump hakkında yakışıksız sözler söylemesiydi. Şimdi Obama Başkan seçilen Trump'ı bugün Beyaz Saray'a davet ettiğine göre, Obama'nın eşi herhalde bir odaya kapanıp, Trump'la yüz yüze gelmekten kaçınır.

Söylemler
Trump'ın seçim kampanyasında söylediklerini gerçekleştirmesi ne kadar mümkün olacak, bilemeyiz. Meksika sınırına duvar çekmek veya ABD'yi dış ticaret antlaşmalarından çıkartmak gibi söylemleri acaba gerçek olabilir mi? Ya da NATO üyesi Avrupa ülkelerinin savunma harcamalarını artırmaları için bunlara ne ölçüde zorlama yapılabilir?
Biz Trump'tan öncelikle Fethullah Gülen konusunda Obama'dan farklı bir tutum izlemesini bekliyoruz. Bunun yanında ABD'nin PYD/PKK oluşumuna verdiği desteğin kesilmesi beklentilerimiz arasında.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA