Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Türkiye’yi mutsuz eden her durumda kuyruklarını sallayanlar var

Çok bilinen fıkrayı unutanlar için yeniden yazayım...
Adam odaya girince karşılaştığı manzaraya şaşırmış. Bir masanın çevresinde üç kişi ve bir köpek poker oynamaktaymışlar. Adam "Köpek poker oynayabiliyor mu" diye sormuş... Oyunculardan biri "Oynayabiliyor ama çok kötü oynuyor. Çünkü eline iyi kâğıt gelince kuyruğunu sallayıp belli ediyor" diye cevap vermiş.

Kuyruk sallayanlar
Türkiye'de üzülecek bir şey oldu mu, bir kentte bomba patladı mı, dost sanılan bir ülke Türkiye'nin çıkarlarına aykırı bir şey yaptı mı, Türk askerlerine teröristler zayiat verdirdi mi, birileri kuyruklarını sallayıp hemen mutluluklarını belli ediyorlar. Bu açıdan özellikle sosyal medya çok verimli bir alan... Kaçağı, göçeği hemen mesajlar atıp, ne mal olduklarını açığa koyuyorlar.

Doğal davranışlar
Terör olaylarına karışıp yurtdışına kaçanların ya da FETÖ tarafından çocuk yaşta beyinleri yıkanıp haşhaşi olanların bu tür davranışlarla ne mal olduklarını açığa vurmaları doğal karşılanabilir. Neticede onların saadeti Türkiye'nin felaketi anlamına geliyor artık. Kandil ya da Pensilvanya için iyi olan her şey, Türkiye için istenmeyen durumları ifade ediyor.

Bir anda değiştiler
Anlaşılması zor olan durum Gezi kalkışmasına kadar her türlü hainliğin ve sapkınlığın karşısında olanların, o sabah bir anda saf değiştirip felaketler karşısında mutlulukla kuyruk sallayanların safına geçmeleridir. Bu garipliğin zirveye vurduğu 15 Temmuz darbe girişiminin başarıya ulaşmamasının, söz konusu kesimleri ve kişileri olduğu kadar CIA uzmanlarını da ne kadar mutsuz ettiğini, çok iyi öğrendik.
Ama o deyişte olduğu gibi it ürüyecek ve kervan yürüyecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA