Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Dünyanın ekseninin kaydığını Meksika depreminden önce hissetmiştik

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Meksika'da meydana gelen 8.2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle dünyanın ekseninde kayma meydana geldiğini söylemiş.
Aslında dünyanın ekseninde bir kayma olduğunu, altın saçlı Donald Trump'ın Amerika'da başkan seçildiği zaman da, Kuzey Kore'nin komik görünüşlü diktatörü Kim İl Jung'un hidrojen bombası ile ABD'yi tehdit ettiği zaman da hissetmiştik. Aynı şekilde Almanya'da Başbakan Merkel'in işini gücünü bırakıp Türkiye ile uğraştığında da, Türkiye'nin yarım yüzyıllık müttefiki ve NATO ortağı ABD Suriye'de PKK/PYD terör oluşumunu silahlandırdığında da, dünyanın ekseninde kayma olduğu hissedilmişti.

Gerçekten tehlikeli
Ama Prof. Dr. Ercan dünyanın eksenindeki kaymanın nedeni olarak yukarıda sıraladığımız konulara değinmemiş. Şöyle konuşmuş:
"- Meksika depreminden çıkan enerji olağanüstü büyük. Yerin çekirdeğine kadar yer salınmaktadır. Bu sarsıntılar 3 türlü hareket yapıyor. Şu anda yer kabuğunun tamamı gergin. Yer yuvarının üzerinde çeşitli kırıklar var. Enerji biriken yerler varsa buralar bir depremle gerginliğini boşaltabilir. Bu dünyanın herhangi bir yerinde olabilir. Yani Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın herhangi bir yerinde 10 gün içinde orta ya da büyük depremler olmasına şaşırmayacağız."

Nelere şaşıracağız?
Artık biliyoruz... Mesela dünyanın herhangi bir yerinde 10 gün içinde orta ya da büyük depremler olmasına şaşırmayacağız. Peki hangi durumlar gerçekleştiğinde şaşıracağız? Mesela ABD artık FETÖ'ye gösterdiği hoşgörüye son verirse ya da Almanya kendisine sığınan darbecilere, PKK'lılara ve FETÖ'cülere kucak açmaktan vazgeçerse şaşıracağız.

Bir İsveç eksikti
Bu arada şaşırtıcı bir durum daha var. Estonya'nın başkenti Tallin'de AB dışişleri ve savunma bakanlarının gayri resmi zirvesinde açıklamalarda bulunan İsveç Dışişleri Bakanı Wallström, "Türkiye'nin şu anda yaptıklarının sonuçlarının olması gerektiğini düşünenlerin sayısı giderek artıyor" demiş. "Türkiye'nin yaptıkları"nın neler olduğunu anladığımız zaman herhalde yine şaşıracağız ve "Dünyanın ekseni gerçekten kaymış" diyeceğiz. Bu adamların ve bu kadınların Türkiye'de bir darbe girişimi olduğundan habersiz bulunmaları ihtimali bu açıklamalarla güçlenirken, bizler de oturup deprem olmasını mı bekleyeceğiz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA