Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Bugün Türk siyasetinin en büyük gerçeği ‘Erdoğan olayı’dır

İster kızın isterseniz nefret ettiğinizi söyleyin...
Ama "Erdoğan Olayı"nı yok saymanız mümkün değildir. Bugün Türkiye'nin sosyo-politik gerçekliğinin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bir başka deyişle Türk halkının toplumsal refleksi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seslendirilmektedir.
Sizin sadece izleyici konumunda olduğunuz ama Türkiye'nin can damarlarını hedef alan gelişmeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın günlük mesaisinin konularıdır.

Olaysız gün yoktu
AK Parti'nin iktidar olduğu 2002'den bu yana sınırlarımıza bitişik ülkelerde, Irak'ta ve Suriye'de olup bitenleri bir düşünün. Eğer "Amerika ile ilişkilerimiz neden eskisi gibi değil" diye merak ediyorsanız, 1 Mart Tezkeresi'nin TBMM'de reddedilmesini de hatırlayın.
Ve "Kürt realitesi"ni siyasi hayata yansıtmayı amaçlayan "Barış açılımı"nın, Kandil'e endeksli yerel ve ulusal siyasetçiler tarafından nasıl bir çukur savaşına dönüştürüldüğünü de unutmayın.

Sorular... Sorular
Şimdi ABD'nin PKK/PYD oluşumunu silahlandırmasını izlerken, bunca kargaşa arasında bu kadar büyük alt ve üst yapı yatırımları nasıl gerçekleştirilebildi? Ya da FETÖ'nün devlet yapılanmasına inanılmaz ölçüde sızmış olmasına rağmen adli ve askeri darbelere dayanak olanlar, nasıl böyle kararlılıkla temizlendi diye merak ediyorsanız, bu soruların cevabı "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan" olacaktır...

Özal'dan Erdoğan'a
Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan iç ve dış saldırıların benzerini Turgut Özal Başbakanken ve Cumhurbaşkanıyken de görmüştüm.
Özal'ı sonuna kadar desteklediğim için çok mutluyum. Ve aynı şeyi Tayyip Erdoğan için de yapacağımı biliyorum.
Kendisini ülkesinin ve halkının gelişmesine ve güvenliğine böylesine adayan insanlara sadece teşekkür edilir.

Oyunlar bozulacak
Sonuçta "Bundan sonra neler olacak" benzeri sorular zihninizi işgal ettiğinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarını dikkatle izlemenizi öneririm.
Mesela Karaman'da yaptığı konuşmanın şu bölümleri, yarının ipuçlarını vermektedir...
"- Ülkemizin çevresinde yaşanan hadiselerin hiçbiri diğerinden bağımsız değildir. Atılan provokatif adımların amacı aynıdır. Bölgedeki birtakım muhteris yönetimler de bunlara destek veriyor.
Biz bu oyunları bozacak adımları birer birer atıyoruz."

İzin vermeyiz
"- Afrin'i teröristlerden temizleyeceğiz, Menbiç'i teröristlerden temizleyeceğiz, Tel Abyad'ı, Rasulayn'ı, Kamışlı'yı teröristlerden temizleyeceğiz, Şemdinli'den Yayladağı'na kadar tüm sınırlarımızı teröristlerden temizleyeceğiz.
Sınırlarımızın dibinde terör yuvalarının kurulmasına izin vermeyeceğiz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA