Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Uçmayan arabalardan sonra uçan arabalarla da uğraşacağız

Uçmayan arabaların yarattığı sayısız sorun yetmiyormuş gibi şimdi de "Uçan Araba" ile uğraşmak zorunda kalacağız. Hatalı sollamaların sebep olduğu can kayıpları, trafikte kurallara uymayan sürücülerin sebep olduğu kazalar ortada... Şimdi bir de uçan arabalar çıkmak üzere trafiğe...
Hollanda firması PAL-V'nin 15 yıldır üzerinde çalıştığı uçan araba 2019'dan itibaren yollarda olacakmış. Araç karada 160 km hıza ulaşabilirken, havada 179 km hıza kadar çıkabilecekmiş. 11 bin feet'e kadar yükselen aracın menzili ise 563 km olacakmış.

Hem şoför hem pilot
Fotoğraflarından anlaşıldığı kadarı ile bu bir uçak değil otomobille helikopterin birleşmesinden oluşan bir melez araç... Bir otomobilin tepesinden çıkan bir metal direğin ucunda helikopterin üst pervanesi var. PAL-V'nin yol modundan uçuş moduna geçmesi işlemi 10 dakikanın altında tamamlanabilecekmiş... Fiyatın 499 bin euro (621 bin 500 dolar) olması bekleniyormuş... Firma, bu fiyata uçuş derslerinin de dahil olduğunu açıklamış. Çünkü uçan arabayı kullanmak için pilot lisansı gerekecekmiş.

Bekliyoruz
Evet... Şimdi sıra bu uçan arabanın Türkiye'ye geldikten sonra karşı karşıya kalacağımız sorunları ve alınması gereken önlemleri konuşmaya dayandı... Çünkü bu uçan arabalardan birkaç tanesi mutlaka Türkiye kentlerinin trafiğinde yer alacaktır.
Mesela zengin babasının uçan arabasını alıp trafiğe çıkan bir delikanlının pilot lisansının olup olmadığı nasıl kontrol edilecektir? Trafik kontrolünün yapıldığını gören delikanlı havalanırsa, onu trafik polisi nasıl takip edecektir?

Kurallara uymazsa
Uçan arabanın sürücüsü trafik ışıklarına uyacak mıdır? Mesela ışıklar kırmızı yandığı zaman beklemekten sürücünün canı sıkılıp aracı havalandırırsa, trafik kurallarını ihlal etmiş olacak mıdır? İçkiyi kaçırmış bir uçan araba sürücüsünün yolcu uçakları ile karşı karşıya gelmesi durumunda doğabilecek facialar nasıl önlenecektir? Bazı magandalar uçan otomobillerinde de öncelikli geçişe yarayan sinyalli ışıklardan kullanacaklar mıdır?
Görüyorsunuz... Uçmayan arabaların kural dinlemeyen sürücüleri ile baş edemezken, bakalım uçan arabalarla nasıl uğraşacağız?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA